SÜ Tıp'ta Eğitim Sorunları Tartışıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi'nde, "Eğitim Komisyonu Toplantısı" düzenledi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi'nde, "Eğitim Komisyonu Toplantısı" düzenledi.

Dekanlık binasında gerçekleştirilen toplantıda, tıptaki eğitimin durumu değerlendirildi ve seçmeli dersler ile derslerin içeriği konuşuldu.

Toplantıya başkanlık eden Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, gelecek yıl öğrencilere verilecek derslerin içeriğinin zenginleştireceğini ve akademisyenler ile öğrencilerin görüşleri alınarak program oluşturulacağını, seçmeli derslerin konulacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Tıp eğitiminde çeşitli değer, tutum, davranış ve becerilerin kazandırılmasına yönelik uygulamaların, eğitim programları içerisindeki paylarının artırılması gerektiğini vurgulayan Sarı, "Fakültemizde mezuniyet öncesi öğrencilerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, ülkesine ve milletine o kadar faydalı olacağına inanıyoruz. Mesleki becerinin yanı sıra farklı uzmanlık alanlarında da bilgi sahibi olmanın başarıda önemli rolü vardır" dedi.

Programda, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ders içeriklerinin toplumun ihtiyaçları göz önünde bulundurularak güncellenmesi, tamamlayıcı tıp yöntemleri ile iletişim derslerinin konulması planlandı.

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: