SÜ Tıp'tan "Kamu Hastane Birlikleri Ve Tıp Eğitimi" Konferansı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri kapsamında, "Kamu Hastane Birlikleri ve Tıp Eğitimi" konulu konferans

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri kapsamında, "Kamu Hastane Birlikleri ve Tıp Eğitimi" konulu konferans düzenlendi.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet İsmail Safa Kapıcıoğlu, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, katılımcılara yeni yapılan hastane birlikleri ve tıp eğitimiyle ilgili bilgi verdi.

Kapıcıoğlu, ülkemizde yeni yapılanan Kamu Hastaneleri Birliği ile daha etkin ve verimli kaynak kullanımının hedeflendiğini belirterek, bu kapsamda hastaneler arasındaki işbirliğin faydalı olacağına inandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Tıp fakültelerindeki eğitimin minimum ve maksimum kapasitelerinin belirlenmesi gerektiğini belirten Kapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Mevcut kapasite genişletilerek, tıp fakülteleri öğrencilerine devlet ve eğitim hastaneleri katkı sağlayabilir. Ülkemizde her yıl binlerce öğrenci sağlık meslek liselerinden mezun oluyor. Ancak hastanelerdeki sağlık personeli açığımızı hala kapatamıyoruz. Sağlık teknisyeni yetiştiren okullar açılırsa, buradan mezun olan kişiler hasta bakımından başlayıp ameliyathanelerdeki belirli işlere kadar çok amaçlı olarak kullanılabilir. Rapor olarak hazırladığımız bu veriler programa dönüşürse çok anlamlı olur. Bu projenin ülke için çok faydalı olacağını düşünüyorum."

Muhabir: Ayşe Şensoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: