Su Ürünlerinde Kaçak Avcılığa Karşı Hazırlıklar Sürüyor

Su ürünleri üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde hazırlık çalışmaları...

Su ürünleri üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde hazırlık çalışmaları yürütülüyor.

Sürdürülebilir balıkçılık politikaları çerçevesinde, yasadışı su ürünleri avcılığı ve satışına karşı denetim etkinliğini arttırmak amacıyla bir eğitim programı düzenlendi. İki gün süren eğitim çalışmalarında, sağlıklı su ürünleri tüketimini sağlamak ve su ürünlerinin satışları sırasında izlenecek, boy, ağırlık ve zaman yasakları konuları tekrar gözden geçirildi. Konuyla ilgili olarak kaçak avlanmanın önlenmesi kadar tüketicilerin bilinçlenmesini sağlamak amacıyla yapılacak yayım çalışmaları da görüşüldü.

Reklam
Reklam

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü avcılık birimi tarafından hazırlanan eğitim programına, 21 İlçe Müdürlüğünden Su Ürünleri Kontrol ve Denetim hizmetlerinde görev alan ikişer teknik eleman katıldı.

1 Eylül 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni dönem tebliğ değişiklikleri ile ilgili olarak da ayrıca bir eğitim toplantısı daha düzenleneceği duyuruldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: