Suat Kaya kovuldu!

Çaykur Rizespor'da teknik direktör Suat Kaya'nın görevine son verildi...

Yaklaşık 2 ay önce gerçekleştirilen Çaykur Rizespor Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınan kararla Rizespor Futbol Yatırımları A.Ş.'ye devri gerçekleştirilen Çaykur Rizespor Kulübü'nün şirketleşmesi geçtiğimiz gün Futbol Federasyonu'nda görüşülerek resmileştirildi. Hızlı ve sancılı bir değişim yaşanan Çaykur Rizespor, üç ay içerisindeki 4. olağanüstü genel kuruluna hazırlanırken, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın referansı ile Rize'ye gelen teknik direktör Suat Kaya ile yollarını ayırdı.

Reklam
Reklam

Kaya'nın bugün valizlerini toplayarak Mehmet Cengiz Tesisleri'nden ayrıldığı öğrenildi. Kaya, valizlerini bir otomobile yükletirken, basın mensuplarının kendini görüntülememesi için binanın arka kapısını kullanarak tesislerden ayrıldı.

Kaya'nın ayrılmasıyla ilgili açıklama yapan Rizespor Futbol Yatırımları A.Ş İcra Kurulu Başkanı ve Basın Sözcüsü Ulvi Suvarioğlu, "Yönetim Kurulu olarak Suat Kaya hocamızla anlaşarak, el sıkışarak aramızdan ayrılmasına müsaade ettik. Spor sektöründe bu tip sportif başarısızlıklar
olunca aradaki organizasyon ve niyetler ne olursa olsun genellikle bu tür hoca değişiklikleri oluyor. Bizde bu uygulamayı yapmak durumunda kaldık" dedi.

Suvarioğlu, Çaykur Rizespor Kulübü'nün dün itibariyle resmen Rizespor Futbol Yatırımları A.Ş'ye devredilerek ticari bir şirket halini aldığını açıkladı.

DİYADİN KULÜBÜ MAHKEMEYE VERDİ
Rizespor Futbol Yatırımları A.Ş. İcra Kurulu Başkanı ve Basın Sözcüsü Ulvi Suvarioğlu, eski teknik direktör Metin Diyadin'in kulüpten 600 bin TL alacağı gerekçesiyle kulübü mahkemeye verdiğini doğrulayarak "Konuyla ilgili federasyondan bize yazı geldi. Kulübün menfaatleri açısından konuyu takip ediyoruz. Arkadaşımız profesyonel olarak konuyu kendi menfaatleri açısından takip edecektir. Hukuk ne diyorsa sonuçta o olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'de ilk kez uygulanan bir sistemle bir şirkete devredilen Çaykur Rizespor'un bir tanesi kulüp bir diğeri ise şirket olmak üzere iki farklı yönetimi bulunuyor. Çaykur Rizespor Kulüp Başkanlığı görevini Halim Mete yürütürken, şirket başkanlığı görevini ise Şadan Kalkavan yürütüyor.

Çaykur Rizespor Futbol Yatırımları A.Ş., 27 Şubat tarihinde tüzük değişiklikleri için yeni bir genel kurul toplantısına hazırlanıyor.