Şuay Alpay basın toplantısı düzenlendi

Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay düzenlediği basın toplantısında hakkında çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledi

Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay ALPAY, “Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne Şuay ALPAY engeli” başlıklı habere açıklık getirmek için bu gün basın mensuplarıyla bir araya geldi. ALPAY, "Bir milletvekilinin iline gelecek üniversite gibi bir yatırımı engellemesi aklen ve vicdanen mümkün değildir” dedi.

ALPAY, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin Meslek Yüksek Okulu kurmak için Elazığ eski havaalanı terminal binasına talip olduğunu, ancak Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğünün ve Ulaştırma Bakanlığının bu talebi olumsuz karşıladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine Fırat Üniversitesinin proje hazırlayarak bahse konu hava alanı binasına talipli olduğunu ve dosyayı başbakana sunduklarını belirten ALPAY, ''Ola ki bazı insanlarımızın kafasında tereddüt oluşmuş olabilir, Acaba Türk Hava Kurumu üniversite kuruyor buraya ve gerçekten haberde geçtiği gibi Şuay ALPAY engel mi oluyor? Böyle bir tereddüt inşallah olmaz.

İnsanlarımız bizi biliyor. Bir il milletvekilinin iline gelecek üniversite gibi bir yatırımı engellemesi aklen ve vicdanen mümkün olur mu? Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Bir milletvekili o anda yaşadığı çok olağanüstü bir sıkıntı yoksa böyle bir şeye engel olmaz. Ben şehirdeki bu haberi bir şekilde öğrenen insanları bu şekilde cevaplandırdıklarını düşünüyorum.''dedi.

Alpay ; Engel olmak yerine konuyla bizzat ilgilendiğini, bu kapsamda girişimlerde bulunduğunu ve talebin ret edilmesine rağmen girişimlerini sürdürdüğünü aktararak, terminal binasıyla ilgili Fırat Üniversitesi'nin de Havacılık ve Akıllı Taşıt Bilimleri Yüksek Okulu kurma düşüncesinin olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

FÜ'nün alt yapı çalışmalarının, kadrolarının hazır olduğunu yüksek okul için sadece yer probleminin kaldığını belirterek, ''İnşallah bu gerçekleşirse, bir tanesi İnsansız hava araçları ve tasarımı. Şuanda ülkemizin terörle ilgili geçirdiği süreç, savunma sanayinin bulunduğu durum ve ülke ekonomisinin siyasal şartlarının birlikte değerlendirilmesiyle birlikte ortaya çıkan tabloda bahse konu insansız hava araçları tasarım bölümüne ne kadar ihtiyacımız olduğunu söylememe gerek yok. Bir başka bölüm, Havacılık tasarımı, diğeri uçak motor bakım onarım, diğeri uçak elektrik elektronik olmak üzere öncelikli olarak 4 programı hayata geçirecek'' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: