Şuay Alpay ile Memur-Sen Bir Araya Geldi

Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ile Memur-Sen bir araya gelerek Yeni Anayasa değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Memur-Sen il binasında Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay’la Yeni Anayasa ve Çözüm Süreci değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan, Memur-Sen İl Başkanı Murat Ergen, “Türkiye’de kritik dönemler yaşanıyor.Hem barış ve kardeşliğe susamış hakların, kardeşlik duyguları içerisinde bir arada müreffeh yaşayabilmesi hem de ülkemizin ekonomik açıdan daha iyi günlere kavuşabilmesi için demokratik açılım sürecini beri destekliyoruz.

Bu meyanda Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan tarafından Akil İnsanlar Heyetine dahil edilmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Yeni Anayasanın Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Ergen, “ 82 model darbe anayasasıyla artık Türkiye’nin yönetilemeyeceği sivil demokratik bir anayasanın gerekliliği konusunda söylemlerimiz ve eylemlerimiz oldu. TBMM’de devam eden anayasa çalışmaları ile ilgili Şuay Alpay’la konuşmak istedik.” Şeklinde konuştu.

Komisyon çalışmalarının anayasa üzerinden yürütülmediği, Uzlaşma Komisyonu ile çalışmalrın yapıldığını belirten Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, “ Ancak başta CHP, MHP ve BDP olmak üzere, muhalefetin Uzlaşma Komisyonunu biraz da çözümsüzlük komisyonuna taşımak gibi bir gayreti var.

Milletin bizden beklentisi şeklinde tezahür eden özgürlükçü, adalete, hakikate uygun bu milletin kendinden var ettiği bu sivil anayasayı millete hediye etme sözü vermiş bulunmaktayız. Bu sebeple de onlar masadan kalksa ve bu konuda tüm çabalar akamete uğrasa dahi, biz bu sorunları çözümsüz bırakmayacağız.” Dedi.

Çözüm sürecine de değinen Alpay, “ Türkiye’de 35 yıldır maddi ve manevi zarar veren terör ve şiddet sarmalı var .Mutlu sona çok yakın olduğumuzun inancındayız.Milletin neredeyse tamamının desteği var” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Şiddet sarmalına 400 milyar doların kurban olduğunu belirten Alpay, “Ülkeye kaynak olarak geri dönmesinin hesaplarını yapıyoruz.O zaman çok daha farklı Elazığ, çok daha farklı Türkiye olarak yaşayacağız ve bunu gerçekten hak ediyoruz” dedi.

Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: