Şuay Alpay'dan avukatlar günü mesajı

AK Parti Elazığ Milletvekili Av. Şuay ALPAY 5 Nisan Avukatlar Gününü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ALPAY, yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

Türkiye’nin daha gelişmiş bir demokrasiye ulaşmasının yolu, toplumda hukuka ve adalete duyulan güvenin en üst derecede olmasına bağlıdır. Demokratik hukuk devletinin ön koşu olan bağımsız ve tarafsız yargının kurucu unsurlarından olan savunmayı temsil eden avukatlarımız, çok önemli ve kutsal bir görevi icra etmektedirler. Bu görevlerini büyük fedakarlıklarla yerine getirdiklerini yakından biliyor ve takip ediyoruz.

Savunma hakkının kutsal olduğu, savunma makamının olmadığı ya da hak ettiği güçlü bir yapıda bulunmadığı hallerde adaletin gerçek anlamda tecelli etmeyeceği gözden uzak tutulamayacak bir gerçektir.

Reklam
Reklam

Savunma makamının ve bu anlamda avukatlık mesleğinin hak ettiği saygınlığa kavuşması adalete ulaşmanın olmazsa olmazlarındandır. Bu bağlamda yargı sisteminin sorunları ve ihtiyaçlarını gidermek, avukatlarımızın görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmelerini sağlayabilmek hükümetimizin en temel politikalarından biri haline gelmiştir. Değerli meslektaşlarım ve avukatlık mesleğinin yaşadığı sorunları çözme noktasında kararlı olduğumuzu ve bu konuda gereken tüm çabayı göstereceğimizi ifade etmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle adaletin tecelli etmesinde önemli bir görev üstlenen değerli meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlar, selam ve saygılarımı sunarım.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: