Şubat'ta 1,8 milyar YTL'lik teşvik verildi

Ankara -(AA) Hazine Müsteşarlığı, bu yılın Şubat ayında toplam yatırım tutarı 1 milyar 817 milyon 481 bin YTL tutarında 289 adet teşvik belgesi verdi.Hazine'nin söz konusu aya ilişkin teşvik belgelerinin dağılımı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, madencilik, tarım, finansal kiralama, dokuma ve giyim sanayi, gıda ve içki, lastik ve plastik, kağıt, orman ürünleri, kimya, demir çelik, demirdışı metaller, taşıt araçları, madeni eşya, makina imalatı, elektrikli makinalar, elektronik, çimento, seramik, turizm, enerji, sağlık gibi sektörlere verilen yatırım teşviklerinin yatırıma dönüşmesi halinde, 14 bin 925 kişiye istihdam olanağı sağlaması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Toplam 289 adet olan teşvik belgelerinin yatırım tutarı 1 milyar 817 milyon 481 bin YTL, döviz ihtiyacı da 677 milyon 368 bin dolar olarak öngörüldü.KDV istisnası, yüzde 100 gümrük muafiyeti ve faiz desteğinden oluşan teşvikler, komple yeni yatırımlar, tevsi, yenileme, finansal kiralama yatırımlarında kullanılacak.

Yatırım teşvik belgesi verilen firmalar içinde KTV Yayıncılık ve Reklam Sanayi, (24 Saat /gün radyo ve televizyon yayıncılığı) 55 milyon 553 bin YTL ile en yüksek teşvik alan kurum oldu. Bu şirketi, 44 milyon YTL ile Yardımcı Gemi İnşaa Anonim Şirketi, 37 milyon YTL ile Mipsan Kahramanmaraş İplik Sanayi ve Erdem Tekstil, Tersan Tersanecilik Taşımacılık Sanayi'ne 35'er milyon YTL'den 3 adet, 34,8 milyon YTL ile İskur Tekstil Sanayi, 27,7 milyon YTL ile Adopan Plastik ve İnşaat Sanayi izledi.