Suç Çetesi, Haraç Vermek Istemeyenlerin Saç Ve Kaşlarını Kazımış

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, üç ilde eş zamanlı düzenlediği ‘şafak operasyonu’ ile bir suç...

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, üç ilde eş zamanlı düzenlediği ‘şafak operasyonu’ ile bir suç örgütünü çökertti. Yaklaşık 8 aydır süren çalışmalarda hücre tipi yapılanan ‘çetenin’ yakalanan 20 zanlısından 9’u tutuklandı. Örgütünün 3 kişi öldürdüğü açıklandı. Başarılı çalışmayla 17 faili meçhul olay aydınlatıldı.

Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir Beldesinde Ş.E. isimli şahsın kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesi olayını araştıran İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayın bir suç örgütü tarafından işlendiğini belirledi. Bunun üzerine soruşturma kapsamını genişleterek güvenlik timleri, Adana Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Karaisalı ve Aladağ ilçeleri, Gaziantep ve Mersin’de faaliyet gösteren çıkar amaçlı bir suç örgütünün varlığını tespit etti. Geçmişte yapılan organize suç operasyonları sonrası cezaevine giren örgütlerin yerini almaya çalışan çete üyelerinin çok sayıda yasa dışı faaliyete katıldıkları anlaşıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile P.P. lakaplı A.Y. isimli çete elebaşısı ile aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 37 kişiye yönelik üç ilde 31 adrese 150 jandarma 50 araçla; yaklaşık 50 polis, özel harekat ve KOM biriminin katılımıyla düğmeye başlandı. Gözaltına alınan A.Y.’nin kontrolündeki suç örgütünün Adana’da mahalle sorumlusu belirleyerek bölgede adam öldürme, yaralama, çek senet tahsilatı ve uyuşturucu madde ticareti yaptığı bildirildi. Ayrıca örgütün, Diyarbakır’dan getirip Adana’da pazarladığı uyuşturucunun terör örgütü PKK’ya ait olduğu öğrenildi. Çetenin polis veya jandarmanın kendilerine ulaşılmasını amacıyla sırayla suçu üslendiği kaydedildi. Adam öldüren ve yaralamaya karışan çetenin öldüresiye dövüp kurşunladığı bazı şahısların ise psikolojileri ve aile düzenlerinin bozulduğu açıklandı. Suçlarını örtbas etmek ya da soruşturmaları yönlendirmek maksadıyla bazı kamu görevlilerini kullanan suç örgütünün mahalle esnafını haraca bağladığı vurgulandı.

Reklam
Reklam

TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTILI ÇETE HARAÇ VERMEK İSTEMEYENLERİN SAÇ VE KAŞLARINI KESMİŞ

Silahlı suç örgütünün, haraç vermek istemeyen kişileri küçük düşürmek için saç ve kaşlarını zorla keserek sindirmeye çalıştığı aktarıldı. Çetenin, ihalelere de müdahale ederek istediği şahısların ihaleyi kazanması için diğer katılanlara baskı uyguladığı belirtildi. İhaleden çekilmek istemeyenler ile zorluk çıkaran yöneticilerin ev ve araçlarını kurşunlatan çete üyelerinin görüntüleri güvenlik kameraları ile de belgelendi. Hayali şirketler üzerinden mal satışı yapılmış gibi fatura düzenleyerek vergi kaçırdığı ortaya çıkan örgüt elemanlarının, Gaziantep merkezli yürüttüğü sahte fatura işiyle devleti 5 milyon lira zarara uğrattığı ifade edildi. ‘Suç makinesi’ çetenin faaliyetlerinin deşifre edilmesi maksadıyla sürdürülen titiz faaliyetler sonucu örgütün 3 kişinin öldürülmesi, 7 meskene ve şahsa yönelik silahlı saldırı, 7 vatandaşa yönelik yağma olaylarına karıştıkları tespit edildi. Çetenin, terör örgütünün finansmanı için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bağlantılı uyuşturucu madde kaçakçılığı suçlarına karışıkları açıklandı. Operasyonlar sununda 2 adet tabanca, 4 adet av tüfeği, 23 adet 9 mm. çapında fişek, 48 adet av tüfeği fişeği, 24 adet cep telefonu, 2 adet kesici alet, 41 adet senet, 6 dizüstü bilgisayar, 1 dürbün, 21 adet CD, 208 paket sigara, 21 adet sim kart, 10 adet çek, 1 adet flaş bellek, 6 adet kaşe, 485 adet sevk irsaliyesi-fatura ve 400 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Örgüte ilişkin baskınların genişletilerek sürdürüleceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: