Suç Çetesinde Ele Geçirilen Mühimmat Cephaneyi Aratmıyor

Şanlıurfa Emniyeti düzenlediği operasyonda ele geçirilen mühimmatlar cephaneyi aratmıyor. 500 polisin katıldığı operasyonlarda 53 kişi...

Şanlıurfa Emniyeti düzenlediği operasyonda ele geçirilen mühimmatlar cephaneyi aratmıyor. 500 polisin katıldığı operasyonlarda 53 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa polisi 18 aylık takibin ardından 3 gün önce suç şebekesine operasyon düzenledi. Silahlı çıkar amaçlı çeteye yönelik Şanlıurfa merkezli Ankara, Gaziantep, İstanbul ve Hatay illerinde eş zamanlı yapılan operasyon, özel harekât polisinin de aralarında bulunduğu 500 polis tarafından gerçekleştirildi.

Tefecilik, kumar oynama için yer temin etme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, tehdit, yağma, adam yaralama, iş yeri kurşunlama, sahtecilik, suçu üstlenme, suç delillerini gizleme gibi suçları işleyerek haksız kazanç elde eden çete yönelik 55 adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 53 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 39’u adli mercilere sevk edildi.

Reklam
Reklam

ÇOK NADİR GÖRÜLEN SİLAHLAR ÇETEDE ÇIKTI

500 polisin katılımı ile düzenlenen operasyonda şaşırtan cephanelik çıktı. Operasyon anında ele geçirilen silahların kayıtları tek tek alındı. Polis kameralarınca kaydedildi. Ele geçirilen silahlar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’inde basın mensuplarına gösterildi.

Çok nadir görülen çeşitli markalarda 14 tabanca, 395 tabanca fişeği, 7 pompalı tüfek, 300 tüfek kartuşu, bir katlanabilir jop, bir kelepçe, bir adet tabanca dürbünü, 2 tabancaya takılan seyar dipçik, 100'e yakın tapu senedi, mağdurlara ait 100'e yakın çek ve senet, 100'e yakın boş senet, 10 adet hileli olduğu ileri sürülen kumar zarı, bir kamera, tam otomatik Uzi silahı ve bir Kalaşnikof ele geçirildi.

ÇETENİN ZORLA SENET İMZALATMASI GÜVENLİK KAMERASINDA

Çete üyelerini 18 ay boyunca adım adım takip eden polis, çetenin zorla senet imzalattığı bir mağdurun güvenlik kamerası görüntülerini de basın mensupları ile paylaştı. Güvenlik kamerasında çete liderinin de aralarında bulunduğu 6 kişilik bir grup bir iş yerine giriyor. Önce iş yeri sahibine boş bir senet imzalatmaya çalışıyor. İş yeri sahibi buna direnince çete mağdur vatandaşı darp etmeye çalışıyor. Çaresiz kalan iş yeri sahibi uzatılan senedi imzaladıktan sonra çete üyelerine veriyor. Polis delilleri tek tek dosyalayıp savcıya sundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: