Suç duyurusu mektubu karşı davalık oluyor

Bursa ve Gemlik Cumhuriyet Başsavcılıkları, Bayındırlık İl Müdürlüğü, Gemlik Belediye Başkanlığı ile siyasi parti...

Bursa ve Gemlik Cumhuriyet Başsavcılıkları, Bayındırlık İl Müdürlüğü, Gemlik Belediye Başkanlığı ile siyasi parti ilçe başkanlarına gönderilen, isimsiz ve imzasız birisinin yazdığı, “Suç Duyurusu” adlı mektubun, dikkate alınıp, Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmasına Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz’dan tepki geldi. Aralık ayı olağan meclis toplantısı ilk oturumu bitiminde gündem dışı söz alan Refik Yılmaz, isimsiz, imzasız bir mektuba dayanarak soruşturma açılmasını sağlıksız bulduğunu belirterek, aynı mektupta kendisine yönelik iddiaları da iftira olarak nitelendirip, kısa açıklamalarda bulundu. “Alnımız açık, başımız dik” diye konuşan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, veremeyecekleri hesapları olmadığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Mektupta, Gemlik Belediyesinde kendi dönemlerinde usulsüzlük yapıldığı öne sürülürken, Belediyede görevli bir mimarın personele baskı uyguladığı, bir inşaatın bir ve beşinci katlarının teras gösterilip daireye çevrildiği gibi iddialar bulunmakta. Bu iddialara karşı, kendilerinin de suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Refik Yılmaz, “Birileri, imzasız, isimsiz bu mektubu esnafa, kahvelere, odalara da dağıttı. Maksatları belli. Gider ifademizi veririz. Ancak bu kişilerin bulunması ve iftiralarının bedellerinin ödetilmesi için ben de karşı suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

Söz konusu dairelerin aile şirketinin yaptığı inşaat olduğunu anlatan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, “Daire bitti ve satışları yapıldı. Teras dedikleri balkondu. Bizim sattığımız şahıs, balkonu kapattırmış. Gemlik’te balkonunu kapatan yüzlerce ev sahibi var” dedi. Yapı kullanma izin belgelerinin baskıyla verildiği iddialarının da asılsız olduğunu açıklayan Refik Yılmaz, Pazar yerlerini de şantajla, hukuksuzlukla yapmadıklarını, Gemlik Belediyesinin tüm belediyeler içinde en şeffaf belediye olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

İftiraların bedelinin ödetileceğini sözlerine ekleyen Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, “Adalet yerini bulacaktır. İftira davası açıp, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Kazandığımız para ile de çarşı meydanında Gemliklilere döner ayran dağıtırız. Veremeyeceğimiz hesap yoktur” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz