Suç makineleri yakalandı

ZONGULDAK (İHA) - Adam öldürmek dahil, 16 ayrı suçtan tüm Türkiyle'de aranan 2 kişi, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde hırsızlık yaparken polise yakalandı. Edinilen bilgilere göre, dün sabah saatlerinde hırsızlık yaptığından şüphenilen 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Bu şahıslar alınan ifadelerinde Mardin doğumlu Mehmet Mihdi Bektaş ve Necmettin Uğurlu olduklarını beyan etti. Şahısların yakalandığı bölgede oturan Mehmet Telli'nin evinden 150 dolar, 960 milyon lira para, çeşitli kredi kartları ile ehliyetin çalındığını, Cevat Güngör isimli bir başka kişinin de 10 milyon lira para ve nüfus cüzdanının çalındığı ihbarında bulunuldu.
Bu olaydan sonra soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, gözaltında tuttukları 2 kişinin gerçek kimliğine ulaşarak aynı gece yapılan 2 hırsızlık olayının da sanıkları olduklarını tespit etti.

Reklam
Reklam

SUÇ MAKİNELERİ
Kendini Necmettin Uğurlu olarak tanıtan kişinin Mardin Sahur doğumlu Saadettin Uğurlu (19) olduğu ve adam öldürmek, ev ve işyerinde hırsızlık yapmak, müessir fiil ile görevli memura mukavemet suçlarından arandığı anlaşıldı.

Mehmet Mihdi Bektaş olarak kendini tanıtan diğer kişinin de Mardin Merkez Yaylabaşı Köyü doğumlu Şeyhmus Demirkıran (21) olduğu, ev ve işyerinde hırsızlık yapmak, yankesicilik, dolandırıcılık,Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü tarafından esrar kaçakcılığından, Mardin İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından da yoklama kaçağı olarak arandığı tespit edildi.

Adliyeye sevk edilen sanıklardan Şeyhmus Demirkıran tutuklanarak cezaevine gönderilirken, mahkeme tarafından serbest bırakılan Saadettin Uğurlu, Cumhuriyet Savcılığı'nın itirazı üzerine polis tarafından tekrar gözaltına alındı.