"Suç Örgütü" Operasyonu

Gaziantep merkezli 6 ilde gerçekleştirilen "suç örgütü" operasyonunda, 43 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep merkezli 6 ilde gerçekleştirilen "suç örgütü" operasyonunda, 43 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Basın Savcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nizip Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde uzun süre yürütülen çalışmanın ardından, Gaziantep ve Nizip ilçesi, Şanlıurfa merkez ve Viranşehir ile Birecik ilçeleri, Kocaeli, Mardin, Mersin ve Osmaniye'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde petrol kaçakçılığı yasasına muhalefet ve nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla 43 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Aramalarda ise 230 bin litre kaçak akaryakıt, 2 ton kaçak çay, bir kilogram esrar, ekili Hint keneviri, bir tabanca ve 65 mermi ele geçirildi.

Örgüte yönelik soruşturma süresince toplam 765 bin litre kaçak akaryakıt bulundu.

Muhabir: Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz