Suç Örgütü Operasyonunda 18 Şüpheli Tutuklandı

Malatya merkezli 11 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, gözaltına alınan 51 şüpheliden 18’i tutuklandı. Zanlıların,...

Malatya merkezli 11 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, gözaltına alınan 51 şüpheliden 18’i tutuklandı. Zanlıların, kamu kurumları tarafından düzenlenen hizmet ihalelerinde ihaleye katılan diğer firmaları tehditle engelledikleri, rüşvet, silahla yaralama, uyuşturucu ve nitelikli hırsızlık gibi suçlara karıştıkları belirtildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, yaklaşık 2 yıldır sürdürülen takip sonucu, Malatya merkezli olmak üzere Konya, Mersin, Elazığ, İstanbul, Adana, İzmir, Afyonkarahisar, Antalya, Muş, Balıkesir'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Malatya'da 23, Elazığ'da 4, İstanbul'da 8, Konya'da 1, Mersin'de 3, Adana'da 2, Afyonkarahisar'da 1, Muş'ta 5, İzmir 1, Antalya'da 2, Balıkesir'de 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Malatya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Reklam
Reklam

Gözaltına alınanların, ‘Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘Örgüte üye olmak’, ‘Örgüt adına suç işlemek’, ‘Örgüte bilerek yardım etmek’, ‘Kasten silahla yaralamak’, ‘Oto ve iş yeri kurşunlamak’, ‘Hürriyeti tehdit’, ‘Uzun namlulu silah bulundurmak’, ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’, ‘Uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak’, ‘İhaleye fesat karıştırmak’, ‘Rüşvet vermek’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘Edimin ifasına fesat karıştırma ve nitelikli hırsızlık’ gerekçeleriyle gözaltına alındıkları belirtilen şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 1 namlu ağzı açılmış gaz tabancası, 1 bilye atar tabanca, 3 tabanca şarjörü, 78 çeşitli çaplarda tabanca mermisi, kimi firmalara ait çok sayıda ticari evrak ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildiği kaydedildi. Ayrıca, örgüt arşivinin bulunduğu 1 adet bilgi işlem serveri, çok sayıda dijital materyale, temin kaynağı belli olmayan 11 bin 840 ton balık konservesine, 36 bin 192 çoğunluğu et kavurma konservesi olmak üzere çeşitli gıda konservesine ve çok sayıda gıda maddesi ile şüphelilerin kullanımında bulanan taşınır, taşınmaz mal varlıklarına ve mali alacaklarına el konuldu.

Reklam
Reklam

Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 51 şüpheliden 12’si, cumhuriyet savcılığı tarafından serbest bırakılırken, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 39 şüpheliden 21’i adli kontrol ile serbest kalırken, 18’i, tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: