Suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi tutuklandı

Sakarya'da maliye ve icra dairelerince düzenlenen araba satışı ihalelerine fesat karıştırdıkları ileri sürülen silahlı suç...

Sakarya'da maliye ve icra dairelerince düzenlenen araba satışı ihalelerine fesat karıştırdıkları ileri sürülen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 33 kişiden 4'ü tutuklandı.
Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silahlı suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Eş zamanlı operasyonda suç örgütü üyesi olduğu öne sürülen 33 kişi gözaltına alındı.
Şüphelilerin maliye ve icra dairelerince düzenlenen araba satışı ihalelerine fesat karıştırdıkları, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, darp ve şantaj yaptıkları iddia edildi.Operasyonda, 5 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 338 fişek, 3 kelepçe, 2 cop, 8 şarjör, 1 şarjör aparatı, 1 av tüfeği, 22 av fişeği ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Gözaltındaki 24 kişi emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.
Şebeke lideri olduğu iddia edilen İ.Ş. (38) ile Ö.D. (31), U.A. (31), Ş.S.T. (31), S.M.E. (42), H.Ü. (30), E.Ş. (40), S.M. (28) ve B.A. (38) İstanbul'daki Beşiktaş Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden İ.Ş., Ö.D., U.A. ve S.M.E. savcılık sorgularının ardından çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi, Ş.S.T., H.U., E.Ş., B.A. ve S.M. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz