Suç Örgütüne Yönelik Operasyonda 27 Gözaltı

İzmir polisinin iki hafta önce dokuz ilde eşzamanlı düzenlediği 9'u muvazzaf asker 20 kişinin tutuklandığı...

İzmir polisinin iki hafta önce dokuz ilde eşzamanlı düzenlediği 9'u muvazzaf asker 20 kişinin tutuklandığı fuhuş, şantaj ve tehdit operasyonunda, asker ve işadamlarıyla ilişkiye girdikleri iddia edilen 27 kadın gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 1,5 yıl süren takibinin ardından 9 ilde düzenlenen operasyonda, tehdit, insan ticareti, fuhuş, askeri personelin uygunsuz görüntülerini çekerek bu kişilere şantaj yapmak, askeri bilgilere ulaşmak, suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak iddialarıyla 9'u muvazzaf asker 27 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen suç örgütü yöneticileri ve muvazzaf askerlerin de aralarında bulunduğu 20 kişi tutuklanmıştı. Operasyonun ikinci dalgasında Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla bir kez daha harekete geçen polis, bu kez şebeke elemanları tarafından fuhuş yaptırılan kadınları incelemeye aldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, şebeke kapsamında fuhuş yaptığı iddia edilen 27 kadın gözaltına alındı. Gözaltında bulunan kadınların sorgusunun devam ettiği ve işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: