"Suçlular kesinlikle cezalandırılacak"

LONDRA (İHA) - Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Malatya'da 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nda barınan çocuklara işkence yapılması olayıyla ilgili olarak konuştu. Bakan, olaya karışan suçluların kesinlikle cezalandırılacağını söyledi.

Konuyla ilgili olarak İngiltere'de açıklamalarda bulunan Bakan Çubukçu, "Çok üzücü bir durum, bu kuruluşun müdürü 16 yıldır o kuruluşta görev yapıyor. Nasıl olur da çocuklara yapılan bu kötü muameleden haberdar olup, buna müdahale etmez anlamıyorum. Biz Bakanlık olarak bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kuruluş müdürü ile il müdürü açığa alındı. Diğer suçlular da gözaltına alındı. Bu üzücü olaya karışan kişilere en ufak bir tolerans gösterilmeyecek ve hukuk çerçevesi içinde bu kişiler en ağır şekilde cezalandırılacaklar. Hukuk ülkelerinde normal olan durum budur" dedi. Koruyucu ailenin de önemine dikkat çeken Çubukçu, "AB yolundaki Türkiye'de aileyle ilgili olarak pek çok reform gerçekleştirdik. Bu reformlarımızı basınla paylaşmamıza rağmen maalesef bu haberler basında yer almıyor" şeklinde konuştu. Bu olayın ruh sağlığı yerinde olmayan insanların geldiği noktayı gösterdiğini ifade eden Çubukçu, "Şu an itibariyle geldiğimiz nokta iyi. Bu, insanlık dışı bir olaydır ve suçlular mutlaka cezalandırılacaktır" dedi. Bakan Çubukçu, işkenceye maruz kalan çocuklara, psikolojik ve sosyolojik olarak yoğun bir tedavi uygulanacağının da altını çizdi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de bu kurumların ciddi bir reforma ihtiyacı olduğunu da belirten Bakan Çubukçu, "Bizce asıl olan sistemin değiştirilmesidir. Biz birçok reform yaptık bu konuda.

Koruyucu aile, ev sistemi, sevgi evi ve grup evlerine geçiyoruz, bu konu da da halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Bu mesele topyekün halledilecek bir meseledir" diyerek, görüntüleri şimdiye kadar izlemediğini ama izlemeyi düşündüğünü kaydetti.