Suçu pilota yıkıp tazminattan kurtulacaklar

Isparta'da 30 Kasım 2007'de 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak faciasının raporu 1 yıl sonra tamamlandı. Raporu açıklayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, özetle uçağın pilotaj hatasından düştüğünü söyledi. Bu açıklama kazada yakınlarını kaybedenleri bir kez daha yıktı.

Vatan'ın haberine göre, babası Mehmet ve annesi Zeliha Yiğitbaşı'nı kaybeden İstanbul Barosu avukatlarından Süreyya Yiğitbaşı, suçun özellikle pilotun üzerine yıkıldığına inanıyor...

Korkunç kazadan kareler için tıklayın...

Yolcuların son görüntüleri için tıklayın...

Reklam
Reklam

Ailelerin acı gününden kareler...

Kazanın pilotaj hatasından kaynaklandığına inanıyor musunuz?

Önümüzde uzun bir rapor var. Bu hafta savcımızdan raporu alıp inceleyeceğim. Açıklamadan sonra 12 mağdur aileyle görüştüm. Kazanın sebebinin pilotaj hatası olarak gösterilmesi hepimizi çok üzdü. Ayrıca Bakanın basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken takındığı konuşma üslubu da moralimizi bozdu. Bu konuda tam yorumda bulunabilmem için kırım raporunun tamamını okumam lazım. Ancak daha önce bir çok pilot simülasyon uçuşlarında bile aynı tipte Boeing uçağı Türbe Tepe'ye düşürememişti. Diyelim ki pilot hata yaptı hatta yardımcı pilotlar dahil herkes kokpitte uyudu. Ground Proximty System denilen ve uçak tehlike noktasında yere yaklaşınca kulakları sağır edercesine 'Pull Up' yani 'Yukarı Kaldır' diye uyaran bir sistem var. Bu uyarıda mı duyulmadı.

Korkunç kazadan kareler için tıklayın...

Yolcuların son görüntüleri için tıklayın...

Ailelerin acı gününden kareler...

ABD'deki avukatlarınızla da görüştünüz mü?

Evet. ABD'li avukatlar kırım raporu hakkında Bakanın açıklamalarını dinlemişler. Daha öncede bize böyle bir açıklama yapılabileceğini söylemişlerdi. Bize, "suçu pilota yıkıp tazminattan kurtulmaya çalışabilirler" uyarısında bulunulmuştu. Ancak dün akşam konuştuğum Ribbeck Hukuk Firması avukatı Monica Kelly bu kararın ABD'de geçerliliği olmadığını ve bağlayıcı olmadığını belirterek, "Israrla Boeing'e karşı davamızı sürdüreceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Siz daha önce de Sivil Havacılık Kurumu'nun kırım heyeti oluşturmasını eleştirmiştiniz. Halen aynı düşüncede misiniz?

Elbette. Bakın Sivil Havacılık Kurumu bu olaya taraftır ve zan altındadır. Ayrıca aylardır basında Sivil Havacılık Kurumu'nun birçok masrafını World Focus Havayolları firmasında üst düzey yöneticilerine ödettiği ve uçuş izni olmayan uçaklar için uçuş ruhsatı almak amacıyla bazı şirketlere para verdiği gibi korkunç iddialar ortaya atıldı. Yani ben hakkında bu kadar şaibe olan ve kazaya bizzat taraf olan kurumun hazırladığı ekibin raporuna nasıl güvenebilirim? Bence bu heyetin oluşturulması kararını savcılık makamı vermeliydi.,

Korkunç kazadan kareler için tıklayın...

Yolcuların son görüntüleri için tıklayın...

Ailelerin acı gününden kareler...

Sizce savcılık makamı nasıl bir karar verecek?

Bence bu davada bir Türkiye klasiği yaşanacak. Savcı pilotaj hatası sebebiyle olayın sorumlularının vefat ettiğinden takipsizlik kararı verecek. Bu durumda biz de kazada yakınlarını yitirenler olarak AİHM'e başvurmak zorunda kalacağız. Yok eğer savcı pilotaj hatası dışında deliller bulur da hazırladığı iddianameyi hakim kabul edip dava başlarsa ülkemizde hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz.

Reklam
Reklam

Avukat Hüseyin Çınar: Pilotaj hatası Boeing davasını geçersiz kılar

"Eğer savcılık makamı kazanın sebebini pilotaj hatası olarak görürse takipsizlik kararı çıkacaktır. Dolayısıyla Boeing firmasına karşı açılan dava da geçerliliğini yitirecektir. Hukuken sorumluluk ilkesi gerekçesiyle Türk Hava Yolları bu konuda maddi bir sorumluluk taşımaktadır. Ancak savcılık iddianamesinde ya da Mahkeme heyeti kararında mekanik aksamda bir problem yoktur derse bu karar ABD'yi de bağlar. Bu rapor bir karar değildir. Sadece kazayı inceleyenlerin bilirkişi değerlendirmesidir. Pilotaj hatası yönünde verilecek bir mahkeme kararı uluslararası hukuku bağlar ve ABD'li avukatların Boeing firmasına açtığı davayı da geçersiz nitelikte bırakır."

Korkunç kazadan kareler için tıklayın...

Yolcuların son görüntüleri için tıklayın...

Ailelerin acı gününden kareler...

‘Mahkeme-i Kübra'da hesaplaşırız'

Kazada yakınlarını kaybeden diğer acılı aileler de dava açmaya hazırlanıyor. Kazada oğlu Hayri Tokgöz'ü kaybeden Şerafettin Tokgöz isyanlarda: "Tatmin olmadık ve artık sadece Mahkeme-i Kübra'da (kıyamet günü Allah huzurunda) hesaplaşacağız. Çünkü bu sadece bir pilotaj hatası değil!" Hayri Tokgöz'ün babasız kalan çocukları 9 yaşındaki Şerafettin ile 4 yaşındaki Enes de "Bunun hesabını sorsunlar. Biz babamızı özledik" diye ağlıyor.

Reklam
Reklam

‘Hiç sürpriz olmadı'

Aynı kazada kızı Ayşe Gözen Polat'ı kaybeden Mesut Polat da "Rapora itiraz ediyoruz. Tarafsızlık ilkeleri gözetilmeden hazırlandı. Pilotaj hatası bizim için sürpriz değil. Uçağın düştüğü gün de aynı şeyi söylüyorlardı" dedi. Babası Mustafa Zengi'yi kaybeden Isparta Belediye Meclisi Üyesi MHP'li Cihan Zengi ise, "Bu kadar basit olmamalı. Hadi pilotun biri acemiydi diyelim ya öteki? Hem de asker kökenli bir pilottan bahsediyoruz" dedi.

Korkunç kazadan kareler için tıklayın...

Yolcuların son görüntüleri için tıklayın...

Ailelerin acı gününden kareler...

Rapora itiraz edeceğiz

Bazı kurban yakınları da Ankara Barosu'ndan Avukat Hasan Kaşıkara'ya vekaletname vererek dava açmaya hazırlanıyor. Avukat Kaşıkara, 'Kaza Kırım Heyeti Raporu'na itiraz edeceklerini belirterek, "Olayın meydana gelmesinde pilot dışındaki kişi ve kurumların da ihmali ve kusuru olduğuna inanıyoruz. ‘Birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek suçundan' dava açılmasını talep edeceğiz. Ceza soruşturmasını da sonuna kadar takip edeceğimiz bilinsin" dedi.