Sudan, Türk yatırımcıları davet etti

ANKARA (İHA) - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sudan ile ticari alanda nasıl daha iyi çalışmalar yapabilecekleri konusunda çalıştıklarını söyledi.

Bakan Tüzmen, Türkiye'de temaslarda bulunan Sudan Tarım ve Ormancılık Bakanı Muhammed El Emin Kabbaşi İsa ile Gümrük Müsteşarlığı'nda görüştü. Görüşme öncesinde konuşan Bakan Tüzmen, Sudan ve Türkiye arasındaki ticaretin her geçen gün artış gösterdiğini, 2005 yılında bu iki ülke arasındaki ticaret hacminin 145 milyon doları Türkiye'nin ihracatı olmak üzere 153 milyon dolara ulaştığını bildirdi. Türk müteahhit firmalarının 230 milyar doları bulan önemli prestij projelerine imza attıklarını anımsatan Tüzmen, 100 Türk firmasının da bu ülkede 200 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını kaydetti. Bakan Tüzmen, ilgili kuruluşlarla birlikte Sudan ile Türkiye arasındaki ticareti nasıl daha iyi düzeye getirebilecekleri konusunda çalıştıklarını açıkladı.

Reklam
Reklam

Konuk Bakan Muhammed El Emin Kabbaşi İsa da görüşmede Sudan'ın önümüzdeki 5 yıllık dönem için hazırladığı tarım kalkınma programı için 5 milyar dolar kaynak ayırdığını, bu program çerçevesinde Türk yatırımcıları da ülkesinde görmek istediğini belirtti. Türk yetkililerden özellikle makine ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren yatırımcıların Sudan'da yatırım yapmaları için teşvik edilmesini isteyen Muhammed El Emin Kabbaşi İsa, ziyaretinin, iki ülke ilişkilerini daha ileri düzeye taşıyacağına inandığını ifade etti.