‘Sudan Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi Üyeliğini Destekleyecek’

Sudan Dışişleri Müsteşarı Rahamtalla Osman, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Türkiye gibi önemli ülkelerin bulunmasının Sudan...

Sudan Dışişleri Müsteşarı Rahamtalla Osman, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Türkiye gibi önemli ülkelerin bulunmasının Sudan ve Afrika kıtası için çok önemli olduğunu ifade etti. Osman, Türkiye’nin konsey üyeliğini önümüzdeki dönemde de destekleyeceğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulunan Sudan Dışişleri Müsteşarı, “Türkiye objektif bir ülke. Bizimle ilişkilerinde asla bir art niyet, bir çıkar arayışı yok. Bu objektifliğe ihtiyacımız var. Eğer yanlışımız varsa bunu kabul edebiliriz. Ama doğruyu yaptığımız halde birileri bize yanlış yaptığımızı söylediğinde bu tam bir adaletsizlik oluyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye ve Sudan’ın stratejik ilişki içinde olduklarını kaydeden Sudan Dışişleri Müsteşarı Osman, Türkiye’nin ayrıca Sudan için ciddi bir arabuluculuk kapasitesi olduğunu kaydetti. Bağımsızlığını 2011’de ilan eden komşusu Güney Sudan’la sınır güvenliği problemi yaşayan Sudan, 2 ülkeyle de dostane ilişkileri olan Türkiye’nin ilişkileri düzeltmeye yönelik bir arabuluculuk çabasını her zaman memnuniyetle karşılayacaklarını ifade etti.

Osman, Türkiye’nin Sudan ve Amerika ilişkileri için de ciddi bir arabuluculuk potansiyeli olduğunu söyledi.

Sudan, 1997’den beri Amerika’yla ticaret ve yatırım ilişkilerini kısıtlayan yaptırımlar altında kalıyor. Ülke ayrıca Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nın teröre destek veren ülkeler listesinde yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: