Sufi Yorum Konseri Gönülleri Mest Etti

Şahinbey Belediyesi tarafından Anneler günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Sufi Yorum konseri yoğun ilgi gördü.

Şahinbey Belediyesi tarafından Anneler günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Sufi Yorum konseri yoğun ilgi gördü.

Şahinbey Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve eşi Elif Tahmazoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü, AK Parti Şahinbey İlçe Kadın Kolları Başkanı Latife Havuçcuoğlu, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Sufi Yorum'un kurucusu Hayrunnisa Mermi ve Meryem Quiolla, Türk sanat müziği, tasavvuf musikisi, eski orta Asya müzikleri ve Anadolu müziklerinden oluşan zengin repertuarlara sahip olan ikili verdiği konserde dinleyiciler mest oldu.

Reklam
Reklam

Pazar günü kutlanacak olan Anneler günü dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Anneler günü etkinliğimize Sufi Yorum'da bu konseri ile büyüt bir katkı sağlamıştır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Şunu iyi bilmeliyiz ki, annelerimizin hiçbir zaman hakkını ödeyemeyiz. Cennet annelerin ayakları altındadır. Bildiğiniz gibi annemi geçen yıl kaybettim. Acısı hala yüreğimizdedir. Bu nedenle annelerimizin her zaman kıymetini bilmemiz gerekiyor. Yılda bir kez değil yılın 365 günü saygıda kusur etmemeliyiz" dedi.

Program sonunda Hayrunnisa Mermi ve Meryem Quiolla'ya eşi Elif Tahmazoğlu ile birlikte buket takdim eden Başkan Tahmazoğlu, salonda bulunan tüm misafirlere karanfil dağıtarak, anneler gününü kutladı.

İtalyan asıllı Uruguay doğumlu Meryem Quiolla 1989'da Müslümanlığı seçmiş. Quioll çok yönlü bir sanatçı. Müziğin yanında ebru sanatçısı da olan Quiolla, yurt içi ve yurt dışında bugüne kadar 17 sergi açmış. Ayrıca yurt dışında çeşitli meslek gruplarına sanatla terapi dersleri veren sanatçı, strese karşı musikiyle tedavi seminerleri veriyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: