Suk Lideri George Sabra: “reyhanlı Saldırısını Suriye İstihbaratı Gerçekleştirdi”

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Lideri George Sabra, “Reyhanlı’da gerçekleştirilen bombalı saldırı Suriye istihbaratı tarafından gerçekleştirildiğini...

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Lideri George Sabra, “Reyhanlı’da gerçekleştirilen bombalı saldırı Suriye istihbaratı tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz” dedi.

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Lideri George Sabra, Bayrampaşa Titanic Otel’de basın toplantısı düzenledi. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Sabra, bir gazetecinin Reyhanlı’da yaşanan bombalı saldırıya ilişkin soruyu da değerlendirdi.

Saldırıya ilişkin düşünceleri sorulan Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Lideri George Sabra, “Reyhanlı’da gerçekleştirilen bombalı saldırı Suriye istihbaratı tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz. Suriye ve Türk halklarına, şehit ailelerine sabır diliyorum. Türk şehitleri bizim şehitlerimizdir” dedi.

Reklam
Reklam

Saldırının ardından Türk hükümetinin duruşunu takdirle karşıladığını ifade eden Sabra, “Türk hükümetinin sabırlı ve soğukkanlı soğuk kanlı duruşunu olumlu buluyorum. Reyhanlı’da olan olay Abiyel ve Babel Havva Sınır Kapılarında da oldu. Bu saldırılarda da Esed’in eli olduğunu ve komşularına tehlike oluşturduğunu, bölgenin huzurunu bozmaya yönelik patlamalar olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Saldırının her iki ülke halkına yönelik olduğunu belirten Sabra, “Reyhanlı’daki patlama Türk ve Suriye halkının kardeşliğini bozmak içindir. Türkiye kapılarını Suriye’ye açtı. Bu saldırı kardeşliği bozmak için yapılmış bir katliamdır. Türkiye’nin Suriye’ye kapılarını açtığı için, özgürlük mücadelesine verdiği önem için teşekkür ediyoruz. Özgürlüğe ulaşmak için Esed’in gitmesi gerekiyor. Esed bu bölgedeki huzuru bozmaktadır. Bütün ülkeler Esed’e karşı durmalıdır” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: