Suker: 'Türkiye'nin bizi elemesi acı bir hatıra'

Hırvatların efsane futbolcusu aynı zamanda Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker, Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'nda, en güçlü takımlarla eşleştiklerini ifade etti.

EURO 2016'da Gruplar dün akşam saatlerinde Paris'de yapılan görkemli bir kura çekimi ile belirlendi. D Grubunda Milli Takımımızın rakibi olan Hırvatistan cephesinden kura yorumu Davor Suker'den geldi. Hırvatistan medyasına kurayı değerlendiren Suker, Türkiye, İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nin de yer aldığı grubu, "Dört torbadan da en güçlü takımlarla eşleşmiş olmamız, ne kadar zorlu bir grupta yer aldığımızın göstergesi" şeklinde değerlendirdi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nı, futbol festivali olarak adlandıran Suker, her maçtan zevk alacaklarını, grubun favorisi olarak gördüğü İspanya ile eşleşmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Grupta Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve kendileri için her maçın küçük bir final olacağını belirten Suker, son şampiyon İspanya'nın bu üç takıma oranla önde göründüğünü sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Hırvatistan medyası da D Grubu'nu şampiyonadaki en zorlu iki gruptan biri olarak nitelendirdi.Özellikle Türkiye ile Hırvatistan arasında geçmişte oynanan maçlara vurgu yapılan haberlerde, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin Hırvatistan'ı elemesinin, acı bir hatıra olduğu ifade edildi.