Şükrü Sözen, belediye başkanlığına dönmek için bakanlığa başvurdu

'İhaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla yattığı cezaevindne tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP'li Manavgat Belediye Başkanı...

'İhaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla yattığı cezaevindne tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, görevine görevine dönmek için İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Sözen, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Kasırga' operasyonu sonrasında yakalanarak cezeevine konmuş, 16 ay sonra 29 Eylül'de İzmir Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesinde üçüncü duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olmuştu.
Tahliye olduktan sonra ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarını ziyaret eden Sözen, Cihan Haber Ajansı(Cihan) Manavgat Temsilciliği'ni ziyaret etti. Görevinin başına dönmek için yasal prosedür olarak İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını söyledi. Başvuru sonrası İçişleri Bakanlığı'nın bilirkişi raporunu inceledikten sonra görevinin başına dönmenin kısa sürede olacağına inandığını belirten Sözen, tutuklu kaldığı 16 aylık sürecin çok zorlu geçtiğini kaydetti. Sözen, kişi hak ve hürriyetlerini engelleyen tutukluluk sürecinin kısaltılması için askeri darbe sonrası hazırlanan 1982 Anayasası'nın partilerin ortak konsensüsü ile değiştirilmesinin aciliyet arz ettiğini kaydetti. Sözen, "Askeri darbeler ülkemizi en az 30 yıl geriye götürmüştür. Ülkemizin demokratikleşmesi ve ileri düzey demokrasiye sahip olması için partilerin ortak mutabakatı ile 29 yıl önce hazırlanan anayasa değiştirilmeli. Ülkemizde maalesef tutukluluk süreci çok uzun. Cezaevinde 11 ay tutuklu kaldıktan sonra neyle suçlandığımı öğrenebildim. Üçüncü duruşma sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldım. Adalete güvenim sonsuz. Yargılama sonucunda mahkemenin 'pardon' dememesi için tutukluk süreci kısaltılmalı. Kimseye kırgın değilim. 16 ay süresincede tutuklu kaldığım için duygu yüklüyüm ve doluyum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"MHP'li BELEDİYE BAŞKANI EN SEVDİĞİM CAN DOSTUM"
Tutukluluk süresince MHP'li Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ile aynı koğuşta birlikte kaldıklarını belirten Sözen, Gökçe ile tutukluk süreci dostluklarının ömrünün sonuna kadar sürdüreceğini söyledi. Hasan Gökçe ile dünya görüşleri farklı partilere mensup belediye başkanı olsa da tutuklu kaldıkları süre içinde çok iyi anlaştıklarını belirten Sözen, telefonla sık sık görüştükleri Gökçe'yi önümüzdeki günlerde Korkute'linde ziyaret edeceğini kaydetti. Sözen sözlerini şöyle sürdürdü: "Tutuklu kaldığım süre içinde Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ile çok güzel dostluk kurduk. Kendisi bilgi ve ilim sahibi bir insan. Birlikte bol bol kitap okuduk. Hasan Gökçe, genç yaşına rağmen bilgi hazinesi ve beyefendi kişiliği ile göz dolduran bir belediye başkanı. Dostluğumuzu ömrümün sonuna kadar sürdüreceğim. Tutuklu kaldığım süre içinde 100 kitap okuma fırsatı buldum. 479 süresince düzenli günlük tuttum. İleride günlüklerimi kitap haline getirebilirim. Bu konuda henüz karar vermiş değilim."

Reklam
Reklam

"İÇERDE KALDIĞIM SÜRE İÇİNDE 100 KİTAP OKUDUM"
Başkan Sözen tutuklu kaldığı süre içinde 100 kitap okuduğunu söyledi. Tutukluluk sürecinin önemli bir bölümünü kitap okumaya ve yazmaya ayırdığını belirten Sözen, okuduğu kitapların çoğunun edebi eserler olduğunu ifade etti. Kitap okumanın yanında düzenli bir şekilde günlük tuttuğunu belirten Sözen, hayatından ilk defa tutukluluk sürecinde şiir yazdığını kaydetti. Sözen, tutukluluk sürecinde 100 kitap okuduğu için çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz