Şükür, teknik bir konu

İSTANBUL (İHA) - Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, Türkiye'nin bulunduğu grupta her takımın birbirini yenebileceğini kaydederken, amaçlarının savunma ve hücumu birlikte yapabilen bir takım oluşturmak olduğunu söyledi. Yanal, Hakan Şükür'ün milli takıma alınmamasının tamamen teknik bir konu olduğunu ve milli takımlar üzerinden kişiler üzerine polemik oluşturulmaması gerektiğini vurguladı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal ve Menajer Can Çobanoğlu, A Milli Futbol Takımı'nın 18. Dünya Kupası Eleme Grubu'nda Kazakistan ve Danimarka ile oynayacağı maçlar ile ilgili olarak Polat Renaissance Oteli'nde bir basın toplantısı düzenlediler. Milli Takım'ın Kazakistan ve Danimarka ile oynayacağı iki maçın da güzel sonuçlanması dileğiyle konuşmasına başlayan Ersun Yanal, Fenerbahçe Stadı'ndaki atmosferin ve bütün oyuncuların katkılarının sonucu belirleyeceğini ifade etti. Gruptaki her takımın birbirinden puan alabilir durumda olmasının bütün takımların birbiriyle yaptığı maçların önemini artırdığını kaydeden Yanal, Kazakistan'ın Rus ekolünün bir temsilcisi olduğunu ve sert futbolu tercih ettiğini belirtti. Savunma ağırlıklı futbol oynayan Kazakistan'ın kontratak veya duran toplarla mücadele ettiğini, oyuncuların disiplin ve fiziksel özellikleriyle rakibin oyununu bozmaya yönelik mücadele ettiğini vurguladı. Yanal, Danimarka'nın da dünya futbolundaki yerinin belli olduğunu belirterek, "Biz iki maçtan da puanlarla dönüp hedefimize ulaşma amacındayız. Oyuncularımıza güveniyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Ersun Yanal, Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonu olduğu dönemin Türk futboluna büyük katkılar sağladığını dile getirerek, "Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonu olduğu kuşağın devamında ligimiz ve Milli Takım bunun nimetlerini gördü. Başarı grafiği vardı. Başarıyı sağlayan kuşağın son dönemlerini yaşıyoruz. Milli Takım ve lig bundan doğru orantıda etkileniyor. Yeni kazanılan oyuncuların çok başarılı olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Yanal, Hakan Şükür'ün kadroya alınmaması ile ilgili sorulara ise, "Hakan Şükür'ün Milli Takım'a ve Türk futboluna verdiği emekler ortada. Göreve geldiğimden beri aynı tezi savunuyorum. Bu katkıları ile Avrupa boyutunda ortaya çıkmış önemli bir oyuncumuz. Bu oyuncumuz ve Milli Takımlar üzerinden kişisel bir şekilde yorumlara katılmak yanlış. Bunu bir teknik olarak düşünmek gerekiyor. Boyutu tamamen teknik. Oyun anlayışımızda değişik oyuncularla takım oluşturuyoruz. Teknik anlamda düzenleme yapmak adına böyle bir karar aldık. Kesinlikle yazıldığı şekilde olamaz. Hakan Şükür bizim oyuncumuz. Milli Takım oyuncuların oluşturduğu takım kültürü olacak. Türk Milli Takımı bireylerin ön plana çıktığı bir takım olmamalıdır. Böyle algılarsak daha net bir tavır almış oluruz. Teknik boyutta kalması her açıdan yararlıdır. Maçlara ulus olarak kenetlendiğimiz bir ortam oluşmalı, polemik oluşturmak istemiyorum. Bu tamamen oynayacağımız oyunla ilgili. Böyle anlar ve yorumlarsak, Milli Takım'a ve sevgili Hakan'a katkıda bulunmuş oluruz. Bu polemikler bize hiçbir fayda getirmeyeceği gibi bizi gerip, farklı noktalara götürecektir" cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, tempolu ve baskılı oynayan, savunma ve hücumu birlikte yapabilen bir takım oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayarak, Türk futbolunun savunmayı sevmeyen tarza sahip olduğunu ve aynı zamanda savunma yapmayı sağlamak hedefinde olduğunu ifade etti.

Milli patron Yanal, Yıldıray'ın sakatlık dönemini takımında kalarak atlatacağını ve bu yüzden kadroda yer almadığını kaydetti. Yanal, Rüştü'nün performansının sorulması üzerine ise, "Rüştü, Manhester maçında tek başına oynamadı. 10 tane daha arkadaşı vardı. Her kalecinin başına gelebilecek bir sonuçtu. Yediği gollerdeki hatadan çok takım olarak buna yaklaşmak daha sağlıklı olacaktır. Sahada mücadele eden 11 kişiydi. Dünyanın en önemli takımlarından biriyle mücadele vardı. Futbol koordinasyon işi. Fenerbahçe sahada iyi koordine olamadı. Bedelini sahada aldığı sonuçla ödedi. Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor. Bu Milli Takımlar için de yeni bir dönem. Rüştü ile hiçbir problemimiz olmadı. Daha başarılı olacağı inancını taşıyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam