'Sulak Alanlar Kongresi' devam ediyor

'2. Sulak Alanlar Kongresi' etkinlikleri Kırşehir'de devam ediyor. <br/>Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve...

'2. Sulak Alanlar Kongresi' etkinlikleri Kırşehir'de devam ediyor.
Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Ahi Evran Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği programların ilk gününde akademisyenler konuştu.

Kongrenin ilk gününde Yrd. Doç. Dr. Zöhre Polat, 'Sulak Alan Olarak Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı ve Faunistik-Floristik Özellikleri', Dr. Özden Fakıoğlu 'Aydın İlindeki Sulak Alanlara Rekreasyonel Açıdan Bir Bakış', Yrd. Doç. Dr. Murat Ataol 'Ankara Civarında Bulunan Kurusarı ve Kösrelik Göletlerine İlişkin Limnolojik Etütler', Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yavuz 'Sulak Alanların Havza Bazında Korunması', Prof. Dr. Ali Titreyengöl 'Antalya/Manavgat’ın Ekolojik Yapısı ve Omurgalı Faunasına Genel Bir Bakış', Mustafa Özgür Berke 'Sulak Alanların Korunması, Geliştirilmesi ve İşletmecilik Konsepti Açısından Örnek Bir Model Karagöl ve Özellikleri', Yrd. Doç. Dr. Havva Eylem Polat 'Küresel İklim Değişikliği’nin Konya Kapalı Havzası’ndaki Su Bütçesine ve Sulak Alanlara Etkisi', Yrd. Doç. Dr. Bülent Yağmur 'Yoğun Hayvancılık Faaliyetlerinin Sulak Alanlar Üzerindeki Etkilerinin Önlenmesi: Manyas Gölü Örneği', Mehmet Kartal 'Ege Bölgesi Küçük Menderes Nehri Ekosisteminin İrdelenmesi' ve 'Uluabat Gölü Yönetim Planı, Deneyimler, Sonuçlar ve Olasılıklar', Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Sönmez 'Kovada Gölü (Milli Park)’nün Doğal Yapısına Yapılan Müdahalelerin Gölün Ekolojik Yapısına Etkileri' konuları hakkında bildiriler ve sunumlar yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz