Sulak alanların korunması için vatandaşlardan destek bekleniyor

Kars Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Müdür Vekili Yusuf...

Kars Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Müdür Vekili Yusuf Üstündağ, sulak alanların doğal güzellikleri ve burada yaşayan canlıların korunmasının bütün vatandaşların görevi olduğunu söyledi.

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sulak alanların önemine dikkat çekilerek, tropik ormanlardan sonra biyolojik çeşitliliğin en yüksek görüldüğü ekosistemler olduğunu belirtildi.

Pek çok tür ve çeşitteki canlılar için uygun beslenme, üreme ve barınma ortamı olan sulak alanların, yalnız bulundukları ülkenin değil, tüm dünyanın doğal zenginlik müzeleri olarak kabul edildiğini belirten Üstündağ, "Yakın çevresinde yaşayan halkın yaşamında önemli yer tutan, bölge ve ülke ekonomisine katkılar sağlayan sulak alanlar, doğal dengenin ve biyolojik çeşitliliğin korunması yönünden de diğer ekosistemler içinde önemli ve farklı bir yere sahiptirler. İlimiz doğal yaşam olarak zengin bir özelliğe sahiptir. Baharın gelmesiyle birlikte bu alanlara gelen kuş türlerimiz bu alanlarda beslenme,barınma,üreme özelliği göstermekle birlikte alanın ulusal ve uluslararası tanıtımıyla birlikte yerli ve yabancı çok sayıda turistlerin uğrama noktaları olmaktadır. İlimizde Ramsar sözleşmesi kapsamında yer alan Kuyucuk gölünde dikkuyruk, sakarmeke, angut ve uzunbacak kuş türümüze kadar yüzlerce kuş türünü görmek mümkündür. İlkbaharın gelmesiyle birlikte sulak alan bölgelerinde yerini alan kuş türlerinin sevinç çığlıklarını duymak insanı ayrı bir dünya ya götürmektedir. Bu alanlarımız korunması ve geliştirilmesi hem bölgenin doğasını daha zenginleştirecek, hem de turizm açısından önemli katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Üstündağ, vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla çeşitli toplantılar düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Kars'ta Kuyucuk Gölü, Çalı Gölü, Aygır Gölü, Asboğa Gölü, Çengilli Gölü, Çıldır Gölü, çok önemli sulak alanlar olarak biliniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: