Sulakyurt’ta Öğrencilere Kandil Simidi Dağıtıldı

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine Regaip Kandili münasebetiyle kandil simidi dağıtıldı.Sulakyurt İzcilik, Gençlik...

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine Regaip Kandili münasebetiyle kandil simidi dağıtıldı.

Sulakyurt İzcilik, Gençlik ve Spor Kulübü tarafından kulüp yönetimi, gönüllüleri ve vatandaşlar tarafından temin edilen ve özel olarak hazırlanmış kandil simidi paketleri, Sulakyurt ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu ve İlkokuluna gidilerek öğrencilere teslim edildi. Kandil simidi dağıtımına ilçe Kaymakamı Harun Kazez de katıldı. Kaymakam Kazez kandil simitlerini öğrencilere vererek öğretmen ve öğrencilerin kandillerini tebrik etti.

Reklam
Reklam

Kandil simidi dağıtımına Kaymakam Kazez’in yanı sıra Kırıkkale Hasret Derneği Başkanı Mehmet Güventürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram, Sulakyurt İzcilik, Gençlik ve Spor Kulübü Başakanı Hüseyin Tat katıldı.

Külüp Başkanı Tat, Regaip Kandili münasebetiyle okullardaki öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra Sulakyurt öğrenci yurdunda kalan öğrencilere, vatandaşlara ve diğer bazı kurumlara da aynı şekilde simit dağıtıldığını söyledi.

Üç ayların İslam alemi için manevi güzellik ve bereket kaynağı olduğunu ifade eden Kulüp Başkanı Tat, "Bu gece mübarek Regaip Kandili. Bizler kulüp yönetimi olarak bu gecenin yeniden hatırlanması adına özellikle öğrenciler başta olmak üzere çok sayıdaki kişilere kandil simidi dağıttık. Kandilin ruhuna uygun olarak bugün öğrencilerimize küçük ikramlarda bulunmak istedik” şeklinde konuştu.

Kulüp olarak öğrencilere ve gençlere yönelik ilçe genelinde birçok faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade eden kulüp Başkanı Tat, bu tür etkinliklerin ve geleneklerin unutulmaması adına bundan sonraki zamanlarda da devam edeceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: