Sulama Birliği’nde Huzur Toplantısı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Yüreğir ilçesindeki Kadıköy Sulama Birliği’nde düzenlenen ‘Huzur Toplantısı’na katılarak, çiftçilerin...

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Yüreğir ilçesindeki Kadıköy Sulama Birliği’nde düzenlenen ‘Huzur Toplantısı’na katılarak, çiftçilerin sorunlarını dinledi. İlk defa bir valinin ziyaret ettiği Sulama Birliği’nde konuşma yapan Coş, “Bu toprağın ekonomiye kazandırılmasında büyük gayret sarf eden çiftçilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Coş, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı ve İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, İl Jandarma Komutanlığı tarafından ilçeye bağlı Doğankent Mahallesi’ndeki Kadıköy Sulama Birliği’nde düzenlenen ‘Huzur Toplantısı’na katıldı. Mevsimlik işçilerin yoğun olduğu bölgede düzenlenen toplantıda, çiftçilerin sorunları dinlendi.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Vali Coş, “Adana’nın en önemli ekonomik faaliyetlerinden birisi olan tarım konusunda hakikaten önemli çalışmalar yapan, bu toprağın, bu doğal kaynakların ekonomiye kazandırılmasında büyük gayret sarf eden siz değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Devletin, millet için var olduğunu ifade eden Coş, “Devletin bütün birimleri, bütün görevlileri millete ve sizlere hizmet için görevlidir. Biz de sizlere hizmet ederken, sizlerin görüş ve düşüncelerini almak, sizlerin memnuniyetini öğrenmek, varsa şikayetlerinizi, öğrenmek için zaman zaman böyle buluşmalar tertip ediyoruz” diye konuştu.

Toprak ve su kaynaklarının, Türkiye’nin en önemli 2 sermayesi olduğunu kaydeden Coş, bu önemli üretim faktörlerinin, gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılmasının önemine işaret etti.

Toplantıda bir sunum yapan Yüreğir İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sadık Tatar, 60 bin civarında kişinin yaşadığı bölgenin, her yıl 5 bine yakın mevsimlik tarım işçisine ev sahipliği yaptığını bildirdi. Tatar, yılın her mevsiminde yarım yapılan bu bölgenin asayiş olayları incelendiğinde, ön plana küçükbaş ve zirai mahsul hırsızlığının çıktığını kaydetti. Alınan tedbirlerle, hırsızlık başta olmak üzere diğer asayiş olaylarında da büyük bir oranda düşüş yaşandığını belirte Tatar, özellikle büyük işyerleri ile bazı bölgelere 367 adet kamera takılarak, suç oranının azalmasına katkı sunulduğunu söyledi. Tatar, bölgedeki mevsimlik işçilerin güvenliğinin korunmasına yönelik çalışmaların da yapıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Vali Coş da Tatar’ın sunumunun üzerine yaptığı konuşmada, Adana’da polis ve jandarmanın sorumluluk alanlarında binlerce işyerine kamera koyulduğunu açıklayarak, “Sonuçta buralara konulan her kamera, gece gündüz çevreyi gözetleyen, suç ve suçluları takip eden birer göz gibi polisin ve jandarmanın, işlenmiş suçların faillerini belirlemesi, olayları aydınlatmasını kolaylaştırdı” şeklinde konuştu.

Toplantının devamında, çiftçiler sorunlarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz