ŞANLIURFA (İHA) - GAP Sulama Birliği Başkanı Abdurezak Yeşildağ, Şanlıurfa'da bulunan sulama birliklerinin GAP topraklarına hayat verdiğini söyledi. Abdurezak Yeşildağ, GAP Sulama Birliği'nin 152 bin dönüm arazi ve 44 muhtarlık ile 62 mezradan oluştuğunu belirterek, "92 yeraltı kuyumuz var. 1991 yılından itibaren cazibe suya kavuşmuş bulunmaktayız. Hem yeraltı sulaması hem cazibe sulaması yapmaktayız. Cazibe suyundan 2 yıldır faydalanmaktayız. Sulama birlikleri GAP'a hayat veriyor" dedi.
"SURİYE SINIRINDAKİ KÖYLERDE SU SIKINTISI VAR" GAP Sulama Birliği Başkanı Yeşildağ, çiftçilerle birlikte çalıştıklarını belirterek, "En büyük sorunu Suriye sınırına yakın aşağıdaki köyler çekiyor. Bu sıkıntı Meydankapı Köyü'nden itibaren Akçakale-Suriye hududuna kadar dayanıyor. Diğer bir sorun da aşağıdaki köylere su yetiştirmek. Vatandaşın geneldeki sorunları yeraltı sularındaki arızalardır. Yeraltı sularından faydalanan çiftçinin başka bir sorunu da enerjidir. Elektrikler sık sık kesildiği için çiftçi sulama yapamıyor. Göreve geldikten sonra 1 aspratör, bir yükleyici, 30 motosiklet ve 3 motopomp aldık. Aşağıda kalan köylerdeki çiftçilerimize su yetişsin diye motopompları devreye sokuyoruz. Birliğimize bağlı 3 bin 400 üyemiz var. Bu üye çiftçilerimizin sulama konularında eğitilmeleri gerek. Bu Tarım İl Müdürlüğü ile sulama birliklerin sorunudur. Çiftçileri toplayıp bilgilendirmeliyiz. Sulama konusunda yeterli bilgi verilmeli" diye konuştu.
"ÇİFTÇİ KARŞILIĞINI ALAMIYOR" Türk çiftçinin, ürettiği malın karşılığını alamadığını vurgulayan Abdurezak Yeşildağ, akaryakıt, gübre ve tohumun her yıl yüzde100 oranında zamlandığını ve 3 yıldır pamuk fiyatlarının fazla artmadığını ifade ederek, "Pamuk 3 yıldır 400 bin lira civarında. Bunun anlamı zarardır. Çiftçi ektiğinin karşılığını alamıyor. Hükümet bu yıl pamuk üreticisine iyi bir fiyat vermelidir. Aksi halde çiftçi ürettiği ürünün karşılığını bu yıl da alamayacak" dedi.