Sulama Birlikliklerinin Sorunları Tartışıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Erzincan ziyaretinde gündeme gelen sulama birliklerinin sorunları ile...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Erzincan ziyaretinde gündeme gelen sulama birliklerinin sorunları ile ilgili toplantı düzenlendi.

Erzincan Valisi Selman Yenigün’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, D.S.İ. 82’nci Şube Müdürü Abdurrahman Durmuş, TEDAŞ Aras Elekt. Dağ. Aş. İl Müd. Erdoğan Murat, Uluköy Belediye Başkanı Yaşar Kocatürk, D.S.İ. Şube Müdürleri, ilimizde faaliyet yürüten sulama birliklerinin başkanları ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Vali Yenigün, sulama birliklerinin D.S.İ. tarafından yapılması taahhüt edilen drenaj kanalları doluluk tespiti çalışmaları ile kanal hizmetleri ve büyük onarım çalışmalarının eşfinansman desteği konularak plan dahilinde yaptırılması hususlarının birliklerce mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Vali Yenigün, sulanabilir arazilerde ürün çeşitliliğine gidilmesi ve birim alan başına düşen verimin artırılması amacıyla alternatif ürün belirlenmesi konularında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelince eğitim çalışmalarının planlanması ve birlik başkanlarının katılımıyla yerelde sorunun çözümü konusunda Vali Yardımcısı başkanlığında toplantıların devam ettirilmesi talimatını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: