Sulama Kanallarının Yenilenmesine Onay Çıktı

Bursa Orhangazi Keramet Sulama Birliği’nin, İznik Gölü'nün kuzey yakasında yer alan tarım alanlarının sulanması için...

Bursa Orhangazi Keramet Sulama Birliği’nin, İznik Gölü'nün kuzey yakasında yer alan tarım alanlarının sulanması için 30 yılı aşkın bir süre önce kurulan sulama kanallarının yenilenmesi için yaptığı başvuru, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, projenin açık kanal sisteminden kapalı sisteme dönüştürülmesi için DSİ Genel Müdürlüğü ile İznik Gölü Keramet Sulama Birliği’nin çalışma yapacağını söyledi.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ve İsmet Su, DSİ Genel Müdürü'nü ziyaretinde Orhangazi’yle ilgili iki konu ele alındı. İlki, Güney Yaka Sulama Projesi'nde sulamaya önümüzdeki yaz döneminde başlanacak. İkincisi ise Keramet Sulama Birliği’nin, sulama tesislerinin açık kanal sisteminden kapalı kanal sistemine dönüştürülmesi için yaptığı girişimler DSİ Genel Müdürlüğü tarafından kabul gördü.

Reklam
Reklam

Milletvekili İsmail Aydın, DSİ Genel Müdürlüğü’nün Bölge müdürlükleri vasıtası ile Keramet Sulama Birliği üyeleri ile projeyi önümüzdeki günlerde daha da netleştirmesini beklediklerini belirterek, “Projenin maliyet çalışması ve diğer etüt çalışmalarının yapılması ile Keramet Sulama Projesi'nin kapalı sisteme dönüştürülmesi için kollar sıvanmış olacak.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: