Sulama Kooperatifleri Antalya Kemer’de Buluştu

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği'nin (TÜSKOOP) ve Sulama Birlikleri Derneği (SuBirDer) düzenlediği Uluslar arası Kooperatifçilik...

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği'nin (TÜSKOOP) ve Sulama Birlikleri Derneği (SuBirDer) düzenlediği Uluslar arası Kooperatifçilik yılında; Türk Kooperatifçiliğin dünü ve bugününü tarımda sulamanın önemi ve sorunlarının yer aldığı sempozyumu bu yıl 2-6 Aralık tarihlerinde arasında Kemer Limak Limra otelde düzenledi.

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal’ın başkanlığını yaptığı sempozyuma Tire Süt kooperatif Başkanı Mehmet Eskiyörük, İzmir Bölgesinden Hüseyin Yavuz, Manisa Bölgesinden Özcan Tetik, Eskişehir bölgesinden Ercan Bozkurt, Amasya Bölgesinden Kemal Çetin ve Türkiye Ziraat Yüksek Mühendisler Birliği Başkanı Fikri Kaya konuşmacı olarak katıldı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 3 saat süren sempozyumda Tire Süt kooperatif Başkanı Mehmet Eskiyörük; kooperatifin güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları, kayıt dışılık ve tekelleşme konuları üzerinde durdu. İzmir bölgesinden Hüseyin Yavuz; sulama kooperatifi üyelerinin elektrik paraları ilgili konular üzerinde dururken, Manisa Bölgesinden Özcan Tetik, ”Ödemelerin bank kartı çıkarılarak yapılması, kart çıkartmayanlarında bir an evvel çıkartarak ödemelerini düzenli bir şekilde ödemelerini halinde üyelerimiz sorunlar yaşamayız” dedi.

Eskişehir bölgesinden Ercan Bozkurt; ”Sondaj kuyularının çalıştırılması konusuna değindi. Amasya Bölgesinden Kemal Çetin; sulama kooperatifi özelleştirme öncesi kamu alacakları, borç yapılandırılması ve yeniden çeki düzen verilmesi konuları üzerinde dururken; son konuşmacı Türkiye Ziraat Yüksek Mühendisler Birliği Başkanı Fikri Kaya da, kooperatifçiliğin dünü ve bugünü üzerinde durdu.

Sempozyum sonunda Su Gıda Ürünleri Güvenliği uzmanı Dursun Yıldız’a, SuBirDer Başkanı Mehmet Ergücen plaket verdi. Köy Koop Birliği Genel Başkanı Yakup Yıldız’a Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Muammer Niksarlı, Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal da Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Genel başkanı Muammer Niksarlı’ya Türk Kooperatifçiliğin dünü ve bugününü, tarımda sulamanın önemi ve sorunlarının tartışıldığı sempozyuma katılımlarından dolayı plaket verdiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz