Sulama Sistemlerine Destekleme Başvuruları Başladı

Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, sulama sistemi hibe destekleme başvurularının başladığını bildirdi.

Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, sulama sistemi hibe destekleme başvurularının başladığını bildirdi.

Türkmen, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının desteklendiğini anımsattı.

Türkmen, şu bilgileri verdi:

"Tarla içi damla sulama, yağmurlama sulama, mikro yağmurlama sulama, lineer sistem, yağmurlama sulama makine, center pivot sistem yağmurlama makine, tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, güneş enerjili sulama sistemleri, trafo uyarı sistemleri kurulması, ön ödemeli kartlı su sayaçları alınması, manuel çalışan basınçlı sulama tesislerinin otomasyona dönüştürülmesinde hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecektir. Referans fiyatlar içinde kalmak şartıyla, hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 50 bin lira, tarımsal amaçlı şirketler için 100 bin lira, sulama kooperatifleri ve köylere hizmet götürme birlikleri için 200 bin lirayı geçmiyor."

Reklam
Reklam

Türkmen, başvuruların en geç 31 Ağustos 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz