Süleyman Amca’nın Hayata Olan Sevgisi Görenleri Şaşırtıyor

Aydın’da çöplerden geri dönüşüm malzemesi toplayarak ekmeğini kazanan ve 5 çocuğunu rızık temin eden 61...

Aydın’da çöplerden geri dönüşüm malzemesi toplayarak ekmeğini kazanan ve 5 çocuğunu rızık temin eden 61 yaşındaki Süleyman Bala’nın hayata bakış açısı görenleri şaşırtıyor. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve eli ayağı tuttuğu sürece devletten yardım da istemediğini belirten Süleyman Bala, insanların çok doyumsuz ve isyankar olduğunu söyledi.

Dünyadaki her türlü nimet ve imkana sahip olmasına rağmen bir çok insanın şükretmek yerine isyan ettiğini belirten Süleyman Bala, "Maalesef insanlarımız mutluluğu sadece maddiyata endekslemiş. Oysa insan sağlığı yerinde sırtı pek ve karnı tok ise aslında mutlu olmalı. Kimsenin yarına hatta bir saat sonraya garantisinin olmadığı bu dünyada özellikle zenginler aşırı hırs yüzünden mutluluğu bir türlü yakalayamıyor. 9 çocuğum vardı 4 tanesi evlendi. Şimdi 5 çocuğum ve eşimi çöpten ama helalinden kazanarak rızkını temin etmeye çalışıyorum. Allah’a şükür içinde bulunduğumuz hale hamdedip mutlu olmaya çalışıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Aydın-Muğla yolu üzerinde bulunan çöp konteynırlarında geri dönüşüm malzemesi ararken objektiflere poz verip konuşan Süleyman Bala, mevsimlik işçi olarak eşi ve çocukları ile geldiği Aydın’ı çok sevdiklerini ve Aydın’da yaşamaya karar verdiklerini söyledi. Mevsimlik iş bittiği için şu anda geri dönüşüm malzemesi toplayarak ailenin rızkını temin ettiğini belirten 61 yaşındaki Süleyman Bala, “Günün belli saatlerinde dolaşıyorum. Günlük ortalama 15-20 TL sıkı çalıştığım zamanlarda ise 25 TL para kazanıyorum. Allah’a şükür karnımız doyuyor. Zaten mesele de tokken değil açken de şükredebilmek” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: