Süleyman Aslan'ın yeni görevi

Ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar çıkan Halk Bankası eski Genel Müdürü Aslan, bankaya yönetim kurulu üyesi oldu.

17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun adeta simgesi haline gelen ayakkabı kutusunun mimarı olan Türkiye Halk Bankası’nın eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, bankadaki görevine geri döndü. Aslan, yeni dönemde, çalışmalarına banka yönetim kurulu üyesi olarak devam edecek. Bu durum, bankacılık sektöründe de çeşitli esprilere konu oldu.

YENİ MÜDÜR BAŞKA ÜYENİN YERİNE ATANMIŞ

17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Türkiye Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde, ayakkabı kutusu içinde 4.5 milyon dolar sakladığı ortaya çıkmıştı. Mahkeme kararı ile elde edilen delillerde, söz konusu paranın karapara transferine aracılık edilmesi nedeniyle alınan rüşvetlerden oluştuğu iddia edilmişti. Aslan ve hükümet üyeleri ise, söz konusu 4.5 milyon doların “imam hatip” yaptırmak için hayırsever işadamlarından toplanan para olduğunu öne sürmüşlerdi. Ayakkabı kutusu içindeki 4.5 milyon doların kaynağına yönelik tartışmalar sürerken mahkeme, Aslan’ı geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde serbest bıraktı. Aslan’ın yerine ise, 7 Şubat tarihinde atama yapıldı. Hükümet, Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nu, daha önce vefat eden kurul üyesi Ahmet Kahraman’ın yerine kurul üyesi olarak atadı. Ardından da Taşkenlioğlu, bankanın genel müdürü seçildi. Dolayısıyla, yeni genel müdür, Süleyman Aslan’ın değil vefat eden Kahraman’ın yerine atandı. Böylece, Aslan hapishanede yatarken koltuğunu da kaybetmemiş oldu.

Reklam
Reklam

TOPLANTILARA DA KATILACAK

Kamu bankalarında, ilk önce yönetim kurulu atanıyor. Yönetim kurulu üyeleri de kendi aralarında bir genel müdür seçiyorlar. Dolayısıyla, yönetim kurulu üyeleri Taşkenlioğlu’nu genel müdür seçtiği için, Aslan’ın genel müdürlüğü gitmiş oldu. Ancak, Aslan aynı bankadaki yönetim kurulu üyeliğini devam ettirecek. Banka kaynakları da, Aslan’ın diğer yönetim kurulu üyeleri gibi özlük haklarını almaya devam edeceğini ve Aslan’ın yönetim kurulu toplantılarına da katılacağını bildirdiler. Aslan, isterse yönetim kurulu üyesi olarak, makam arabası, lojman, makam odası gibi hizmetlerden de yararlanabilecek. Aslan, genel müdür olarak yaklaşık 30 bin lira maaş alıyordu. Yönetim kurulu üyesi olarak maaşı düşecek. Ancak, Aslan’ın tutuklanması ile birlikte bloke edilen iki aylık maaşı ise ödenecek. Öte yandan, geçtiğimiz hafta 4.5 milyon doların Aslan’a iade edildiği öne sürülmüş ancak bu iddia yalanlanmıştı. Banka kaynakları, 4.5 milyon doların halen Aslan’a iade edilmediğini bildirdiler.

Reklam
Reklam