Süleyman dedeye hastane sahip çıktı

İZMİR (İHA) - İzmir'in Karşıyaka semtinde bir barakada yaşayan 72 yaşındaki Süleyman Deligün'e Tepecik SSK Hastanesi başhekimi sahip çıktı. Hastanede 20 gündür tedavi altında tutulan ve bağırsağındaki tümör ameliyatla alınan Deligün, 3 oğlunun kendisine sahip çıkmasını bekliyor.

Karşıyaka 1895 Sokak içerisinde bulunan bir barakada tek başına yaşayan ve bağırsaklarından rahatsızlanan SSK'dan emekli Süleyman Deligün, 112 acil servis ambulansı tarafından Tepecik SSK Hastanesi'ne getirildi. Durumu ağır olan Deligün, ameliyat edilerek bağırsaklarında bulunan tümör alındı. Hastanede tedavi altında bulunan Süleyman Deligün'e, yakınları ilgilenmediği için hemşireler ve doktorlar sahip çıktı.

Reklam
Reklam

Tepecik SSK Hastanesi'nde 20 gün boyunca yatan ve çok zor konuşabilen Süleyman Deligün, 3 çocuğunun olduğunu ancak hiçbirinin kendisine bakmadığını söyledi. Hemşire ve doktorlara el hareketleriyle şikayetini anlatan Deligün, hastaneden taburcu olmak için oğullarının gelmesini istedi.

Başhekim Tuncay Batur da Süleyman dedenin evlatlarına seslenerek babalarına sahip çıkmalarını istedi. Başhekim Batur, "Hasta bize 112 tarafından getirildi. Ameliyat olduktan sonra sağlığına kavuştu. Dedenin 3 oğlu olduğunu öğrendik, ama hiç biri gelmedi. Bin yataklı hastanemizde ayda 25 bin ameliyat gerçekleştiriyoruz. Sahipsiz hastalara uzun süre bakmamız imkansız. Onları tutarsak, diğer hastalar açıkta kalır. Onun için yakınlarının ve çocuklarının babalarına sahip çıkmasını istiyoruz" dedi. Süleyman dede, çocuklarının sahip çıkmaması durumunda hastane tarafından bakımevine gönderilecek.