Süleyman Şah Çadır Kentte Göz Taraması

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde ikamet eden Suriyeli mültecilere, Akçakale Devlet Hastanesi'nde görevli göz hastalıkları...

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde ikamet eden Suriyeli mültecilere, Akçakale Devlet Hastanesi'nde görevli göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Emine Esra Asfuroğlu tarafından göz sağlık taraması yapılıyor.

Akçakale Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından görevlendirilen Op. Dr. Emine Esra Asfuroğlu, bundan sonra haftada bir gün çadır kent sahra hastanesinde Arapça tercüman eşliğinde göz muayenesi yapacak.

Edinilen bilgiye göre, yapılan muayenelerde göz problemleri tespit edilen mülteciler Akçakale Devlet Hastanesi'ne yönlendiriliyor. Yapılan göz taramasıyla ilgili kamp müdürü Halil Tekyıldız yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Bugün itibariyle çadır kentimizde göz taramasına başladık. 26-27 bin mültecinin barındığı Süleyman Şah kampımızda göz hastalığından rahatsız olan bu hastalarımızı Akçakale Devlet Hastanesi'ne, bazen Şanlıurfa, bazen de il dışına gönderiyoruz. Bunu yapmaktansa, Akçakale’de sınırlı sayıda bulunan göz doktorlarımız haftada bir gün sabahtan akşama kadar orta derecedeki rahatsız olan mültecileri muayene edecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: