Süleymaniye Mahallesi'nde Yol Yapım Çalışması

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, kentin ilk yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'nin turistlerin uğrak yeri olacağını, mahallenin turizm merkezi haline

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, kentin ilk yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'nin turistlerin uğrak yeri olacağını, mahallenin turizm merkezi haline geleceğini bildirdi.

Canlı, yaptığı yazılı açıklamada, Süleymaniye Mahallesi ile kent merkezi arasında bulunan 2 kilometrelik yolun yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ve yüklenici firmaya teslimin yapıldığını belirtti.

Mahallenin yol yapımı ve çevre düzenlemesinin start aldığını ifade eden Canlı, şöyle devam etti:

"Yapılacak olan çalışma tarihi dokuya uygun olacak. Bu kapsamda iksa ve istinat duvarları, hendekler, menfezler ve yürüyüş yolları bulunacak ve toplamda yaklaşık 2 kilometre yol yapılacak. Tarihi dokusu bakımından oldukça zengin olan Süleymaniye Mahallesi, şehrimiz için oldukça önemli bir yere sahiptir. Değişik kültürlerin uzun yıllar beraber yaşadığı bir yerleşim yeri olma özelliğine sahip olan Süleymaniye Mahallesi, şehir merkezimizin eski yerleşim yeridir. Tarihi dokusu bakımından oldukça zengin olup, adeta açık hava müzesi hüviyetindedir."

Reklam
Reklam

Canlı, şehrin turizm açısından gelişebilmesi için buranın öneminin çok büyük olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gümüşhane turizminin lokomotifi sayılabilecek Süleymaniye Mahallesi yoluyla, altyapısıyla, turistik merkezleriyle hayata geçirilebilirse, Gümüşhane'deki diğer turizm varlıkları olan, Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi, Santa Harabeleri, Kürtün Örümcek Ormanları ile bütünlük arz ederek, ilimiz bir çekim merkezi olacaktır. Biz de Gümüşhane Belediyesi olarak Süleymaniye Mahallesi yol yapım ve çevre düzenleme işini başlatarak ilgili alanın şehrimiz açısından turizm merkezi haline gelmesini hedefliyoruz."

Kentin tarihi dokusunu ve kültürel güzelliklerini içinde barındıran Süleymaniye Mahallesi'nin yol yapım ve çevre düzenleme işinin tamamlanmasının ardından, yerli ve yabancı turistlerin buraya daha rahat bir şekilde ulaşabileceklerini vurgulayan Canlı, şunları kaydetti:

"Tarihi camileri, çeşmeleri, hamamları gibi birçok tarihi eseri ve doğal güzellikleri bünyesinde taşıyan Süleymaniye Mahallesi yapılan çalışmalarla inşallah ilimizi cazibe merkezi haline getirecek. Başlatmış olduğumuz yol çalışmasının tamamlanmasının ardından ilgili alana ulaşım daha kolay bir şekilde sağlanmış olacak. Bu sayede Süleymaniye Mahallesi şehrimize gelen turistlerin uğrak yeri olarak bir turizm merkezi haline gelecek. Şehrimize hayırlı olsun."

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: