Süleymanov: Bu Soykırımları Sık Sık Hatırlamakta Fayda Var

Hocalı katliamında hayatlarını kaybedenler, Kars'ta törenle anıldı. Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu'nda düzenlenen törene, Kars Valisi...

Hocalı katliamında hayatlarını kaybedenler, Kars'ta törenle anıldı.

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu'nda düzenlenen törene, Kars Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Kars Azerbaycan Konsolosu Ayhan Süleymanov, bir gecede kadim Hocalı şehrinin yerle bir edildiğini, 106’sı kadın, 63’ü çocuk, 70'i yaşlı olan toplam 613 kişinin katledildiğini söyledi. Katliamda 8 ailenin tamamen yok edildiğini, 24 çocuğun ebeveynlerini, 130 çocuğun ise ebeveynlerinden birini kaybettiklerini, ayrıca bu cinayetlerde 56 kişinin de özel işkence ve acımasızlıkla öldürüldüğünü hatırlatan Süleymanov, "Binlerce insan bu katliamda esir düşerken, halen bir çoğundan haber alınamıyor. Bu soykırımları sık sık hatırlamakta fayda var. Biz Türkler, yapılan kötülükleri çabuk unutuyoruz. Zaman zaman bunlara yaklaşımlarımızı tazelememiz lazım.” dedi.

Reklam
Reklam

Başkonsolos Süleymanov'un konuşmasının ardından Hocalı katliamını anlatan sinevizyon gösterisi, salonda duygusal anlar yaşattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: