Süleymanov: Gerekirse askeri yolla topraklarımızı geri alacağız

Kars Azerbaycan Konsolosu Ayhan Süleymanov, ülkesinin bağımsızlığına kavuşmasının 20. yılı münasebetiyle düzenlenen konferansta, “Ermeniler bizim...

Kars Azerbaycan Konsolosu Ayhan Süleymanov, ülkesinin bağımsızlığına kavuşmasının 20. yılı münasebetiyle düzenlenen konferansta, “Ermeniler bizim topraklarımızı geri verilmezse o zaman biz kendi hakkımızı, topraklarımızı, gerekirse harp yolu ile, askeri yolla geri alacağız." dedi.
Kars Azerbaycan Konsolosu Ayhan Süleymanov, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına kavuşmasının 20. yılı nedeniyle Kars Kafkas Üniversitesi Prf. Dr. Necdet Leloğlu konferans salonunda düzenlenen programda konuştu. Süleymanov, “Çok isterdik kendi topraklarımızı barış yolu ile almak. Bugünkü Azerbaycan hükumeti de bunu destekliyordu. Ermeniler bizim topraklarımızı geri vermez ise o zaman biz kendi hakkımızı, topraklarımızı gerekirse harp yolu ile, askeri yolla geri alacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

SÜLEYMANOV: AZERBAYCAN HALKININ DA SABRININ BİR SONU OLACAKTIR

Süleymanov, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin şu an çok güçlü bir ordusu olduğunu belirterek, “Ordumuz yeni modern silahlarla silahlanmıştır. Şu an uluslar arası durum ordu yolu ile topraklarımızı geri almaya müsait değildir. Yine de ben bir başkonsolos olarak söylüyorum ki, her şeyin bir sonu vardır. Bizim Azerbaycan halkının da sabrının bir sonu olacaktır. Düşünüyorum ki şu an Ermenistan yönetimi, Azerbaycan’ın ekonomik gücünü, askeri gücünü anladığı zaman topraklarımızı geri verecektir. Türkiye bu konularda başından beri Azerbaycan’ın yanında olmuştur." dedi.
Öte yandan, Azerbaycan’ın bağımsızlığının 20. yılı münasebetiyle düzenlenen konferans resim sergisi ve konuşmacıların sunumlarının ardından, Azeri sanatçılar tarafından icra edilen konser ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz