Sülfirikasit Ünitesi Dava Yolunda

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Komisyonu Başkanı Nuri Özdemir, Soda Sanayi A.Ş. tarafından yapılacak sülfirikasit ünitesine...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Komisyonu Başkanı Nuri Özdemir, Soda Sanayi A.Ş. tarafından yapılacak sülfirikasit ünitesine halkın onayı alınmadan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu verilmesinin yasal olmadığını savunarak, dava açma haklarını kullanacaklarını bildirdi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Çevre Komisyonu Başkanı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Özdemir, bir süre önce Soda Sanayi’nde yapılmak istenen sülfirikasit ünitesine verilmiş olan ÇED raporunun, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin itirazı üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ÇED toplantısının yeniden yapılmak suretiyle reddedildiğini anımsattı. Özdemir, “Ancak bölge halkının katılımıyla gerçekleşmesi gereken bilgilendirme toplantısı yapılmadan, Çevre Bakanlığı bu ünitenin kurulması için ÇED raporunu direk olarak verdi ve askıya çıkardı. Bu kadar önemli bir ünite ile ilgili ÇED raporunun, yerleşim alanlarının bitişiğine ve bölge halkının görüşü alınmadan verilmesi son derece düşündürücüdür. Halkın görüşü alınmadan ÇED raporu verilmesi yasal değildir” dedi.

Reklam
Reklam

Açıklamasında yapılacak tesisi turizmle ilişkilendiren Özdemir, “Mersin’i bir yandan turizm kenti ilan hükümet yetkililerinin, diğer taraftan da dayatmalarla turizmin düşmanı olan sülfirikasit ünitesi gibi tesislerin yapılmasına izin vermesinin mantıklı bir açıklaması olamaz. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ÇED raporunun askı süresinde itiraz hakkımızı kullandık ve dava açma hakkımızı da kullanacağız. Hiçbir güç, halka rağmen dayatmalarla insan hayatını tehdit edemez” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: