Süloğlu'da öğrenciler hem Kur’an öğreniyor hem de eğleniyor

Edirne’nin Süloğlu ilçesinde düzenlenen kurslarda öğrenciler hem Kur’an-ı Kerim öğreniyor hem de eğleniyor. Okulların tatil...

Edirne’nin Süloğlu ilçesinde düzenlenen kurslarda öğrenciler hem Kur’an-ı Kerim öğreniyor hem de eğleniyor. Okulların tatil edilmesiyle birlikte öğrenciler müftülüklerin açtığı Kur’an kurslarına akın ediyor.
Öğrencilerin hem öğrenmeleri hem de eğlenmeleri için müftülük bir dizi sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyor. Kur’an kursu öğrencilerinin birbirleriyle tanışmaları, sosyal, kültürel becerilerini geliştirmeleri, hoş ve zevkli bir tatil geçirmeleri için futbol, voleybol, gezi ve piknik etkinlikler düzenleniyor. Erkek öğrencilere yönelik futbol, kız öğrencilerine ise voleybol turnuvası düzenlendi. 10 takımın katıldığı futbol turnuvasında Yağcılar Köyü Camii takımını 4-3 yenen Geçkinli Köyü Kur’an Kursu takımı Süloğlu Müftülüğü Yaz Kur’an Kursları şampiyonu oldu.
5 takımın katıldığı voleybol turnuvasında ise Büyük Gerdelli Kur’an Kursu takımı birinci oldu. Turnuvalarda birinci olan takıma 250, ikinciye 200, üçüncüye ise 150 lira para ödülü verildi. Süloğlu Müftüsü Abdullah Sağır, düzenledikleri faaliyet sayesinde yaz Kur’an kurslarına olan ilginin arttığını söyledi. Sağır, "Yaz Kur’an kurslarımıza 2010 yılı birinci dönemde 198 öğrenci gelirken 2011 yılındaki rakam 217 oldu. Yine 2010 yılı ikinci dönemde kurslarımıza 191 öğrenci devam ederken 2011 yılında ise 220 öğrenci devam etmektedir. Bu durum bu sene birinci dönemde yaz Kur’an kurslarımıza gelen öğrenci sayısının geçen sene öğrenci sayısından yüzde 10 ve ikinci dönemde ise yüzde 15 daha fazla ve gelenlerde artış olduğunu göstermektedir. Yaz Kur’an kursları döneminde öğrencilerimiz arasında şimdiye kadar Edirne’deki tarihi mekânları ziyaret etmek için 2 gezi ve Süloğlu Barajı kenarında da 3 piknik düzenlenmiştir. Ayrıca kurslarımızdaki ders aralarında kahvaltı ikramları verilmektedir. Kurs öğrencilerimize 180 adet “Dinimi Öğreniyorum” adlı set ve 225 adet de elif-ba dağıtılmıştır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz