Sultan Abdülhamit Han’ın Yadigarı Bursa Erkek Lisesi Elden Geçiriliyor

Bursa Erkek Lisesi’ne modern spor salonu kazandıran Büyükşehir Belediyesi, okulun tarihi misyonunun ortaya çıkarılacağı çalışmaları...

Bursa Erkek Lisesi’ne modern spor salonu kazandıran Büyükşehir Belediyesi, okulun tarihi misyonunun ortaya çıkarılacağı çalışmaları da gerçekleştirecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 130 yıllık Erkek Lisesi’ni de tarihi kimliğine daha yakışır hale getiriyor. 1883 yılında Sultan Abdülhamit Han tarafından yaptırılan Bursa’nın köklü eğitim kurumlarından Erkek Lisesi’nin 130. pilav günü, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra eski mezunlar da katıldı. Törende ayrıca, Erkek Lisesi’nin tarihi kimliğine yakışır çevre düzenlemesi ile spor salonunun temeli de atıldı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 130 yıllık marka eğitim kurumu olan Bursa Anadolu Erkek Lisesi’nin kabuk değiştirdiğini ifade ederek, “Bursa’nın tarihi kültürel mirasımızın en önemli eserlerinden biri de Erkek Lisesi. Tarihi okul canlanacak dedik, canlanıyor. Okula yeni ek bina yapıldı, bahçe ve çevre düzenlemeleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.” diye konuştu.

Başkan Altepe, Erkek Lisesi’nin 130 yılda sanat, sosyal, kültürel ve politik hayata çok değerli isimler kazandırdığına dikkat çekerek, “Edebiyatın güçlü isimlerinden Reşat Nuri Güntekin’den Sait Faik Abasıyanık’a, eski bakanlarımızdan Ertuğrul Yalçınbayır’dan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’ya kadar, kent kültürüne katkı koyan değerler burada yetişti.” dedi.

Erkek Lisesi için atılacak her adıma destek vereceklerini bildiren Altepe, şöyle devam etti; “Okula kazandıracağımız spor salonu, yaklaşık 850 metrekare alanda, 400 metrekarelik basketbol ve voleybol sahası, soyunma odaları ile masa tenisi ve oturma bölümleri bulunan 250 metrekarelik açık alandan oluşacak.”

Reklam
Reklam

Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Recep Cenkçiler de tarihi binayı ortaya çıkaran ve çevre düzenlemelerini yapacak olan Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: