Sultan Murat Eğitim Kurumları'ndan "Argoya Hayır Kampanyası"

Sivas Sultan Murat Eğitim Kurumları, "Argoya Hayır Kampanyası" başlattı.

Sivas Sultan Murat Eğitim Kurumları, "Argoya Hayır Kampanyası" başlattı.

Sultan Murat Eğitim Kurumları Müdürü Ahmet Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, gençlere güzel bir dil bilinci kazandırmak amacıyla "Argoya Hayır Kampanyası" başlattıklarını bildirdi.

Kampanya kapsamında okulun değişik yerlerine "Argo çık git, diline sahip ol, sözlerinle kimseyi incitme, Türkçe'mizi de doğru kullanalım' gibi sloganların yer aldığı afişler astıklarını belirten Korkmaz, şunları kaydetti:

"İnsanı Yaradan'dan ötürü seven, bir kez gönül yıkmanın ne demek olduğunu Yunus Emre'den öğrenen bir nesil yetişsin diye argosuz hava sahaları oluşturduk. Dışarıda gezerken, parkta otururken ailemizle bir yerden bir yere giderken bazen çok mahcup olabiliyorsunuz. Bu argo kelimelerle insan, kendi ağzını kirlettiği gibi çevreye de kirlilik vermiş oluyor. Biz de buna bir çözüm bulmak, dilimizi argodan korumak, bizzat sahip çıkmak adına Sultan Murat Eğitim Kurumları olarak böyle bir çalışma başlattık."

Reklam
Reklam

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz