Sultanbeyli'de "İstanbul Kültürü" Konulu Söyleşi

İSTANBUL (A.A) - Sultanbeyli Belediyesi'nce düzenlenen "İstanbul Kültürü" konulu söyleşinin bu ayki konuğu yazar Mevlana İdris oldu.

İSTANBUL (A.A) - Sultanbeyli Belediyesi'nce düzenlenen "İstanbul Kültürü" konulu söyleşinin bu ayki konuğu yazar Mevlana İdris oldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gediktaş İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen söyleşide bir konuşma yapan İdris, İstanbul'da çeşitli kültürlerin yaşadığını ifade ederek, bu nedenle İstanbul'un çok değerli kültür mirasına sahip olduğunu belirtti.

Osmanlı padişahlarının ve yöneticilerinin şair ruhlu olduğunu söyleyen İdris, İstanbul'un kültür şehri olmasında bunun etkisinin büyük olduğunu kaydederek, "Kültür sanat alanına padişahlar bizzat kendi ilgileri ve eserleriyle destek vermiştir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İstanbul'un yüzde 90'ının vakıf eserinden inşa edildiğini belirten İdris, şehrin herkese açık bir yer olduğunu bundan dolayı da kültürel yapısı çeşitlilik gösterdiğini vurguladı.

İstanbul'un fethedilişine de değinen İdris, "Fatih Sultan Mehmet hoşgörülü biriydi. Şehri fethettikten sonra buradaki halka dokunmamış, onlara adaletli davranmıştır. İstanbul'a fethin ardından gerek siviller tarafından, gerek devlet tarafından muazzam yapılar yaptırıldı" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Metin Tokgöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: