Sultandağı kirazının yüzde 60’ı ihraç ediliyor

Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde üretilen kirazın yüzde 60’nın ihraç edildiği bildirildi. Bu yüzden kirazın ilde öne...

Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde üretilen kirazın yüzde 60’nın ihraç edildiği bildirildi. Bu yüzden kirazın ilde öne çıkan önemli ihraç ürünlerinden biri olduğu belirtildi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sultandağı ilçesinde düzenlenen 12. Kiraz Festivali'ne katıldı. Balkanlıoğlu, Ahmet Şahin isimli vatandaşa ait bahçeye girerek ilk kirazı toplayıp kiraz hasat bayramını başlattı. Balkanlıoğlu, hasat mevsiminin hayırlı, uğurlu ve bereketli olması temennisinde bulundu.
Kiraz üretimi hakkında bilgi veren Tarım İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Türkiye’nin kiraz üretiminde dünyada lider olduğunu söyledi. Erdurmuş, 2010 yılında 417 bin 694 ton kiraz üretimi gerçekleştirdiğini bildirdi. Geçen yıl Türkiye kiraz üretiminin yüzde 9’unun Afyonkarahisar’da gerçekleştiğini belirten Erdurmuş, Afyon’un piyasaya ürün arz eden en önemli il olduğunu ifade etti. İlde 472 bin 612 adet meyve veren ağacı mevcut olduğunu aktaran Erdurmuş, meyve veren ağacın yüzde 78'inin Sultandağı ilçesinde bulunduğunu kaydetti. İlçede üretilen kirazın yüzde 60’nın ihraç edildiği bilgisini veren Erdurmuş, “İlimizde 2010 yılı ağaç başına verim 78 kilogram olarak gerçekleşti. Bu yıl rekoltede yüzde 20’lik bir düşüş olmakla beraber kalitenin çok iyi durumda olduğu gözlenmektedir. Elde edilen ürünlerin fiyatı 3,5 ile 4 civarında seyretmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz