Sultandağı'nda Deprem Tatbikatı

Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama ve Kurtarma Ekibi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Akademi Arama Kurtarma Ekibi,

Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama ve Kurtarma Ekibi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Akademi Arama Kurtarma Ekibi, Sultandağı ilçesinde deprem tatbikatı yaptı.

Afet ve acil yardım planlarının güncellenmesi ve toplum afet bilincinin artırılması çalışmaları çerçevesinde Sultandağı Yunus Emre Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen deprem tatbikatında, temsili 6.5 büyüklüğünde 16 saniye süren depremde 4'üncü katta mahsur kalan 4 öğrenci ekiplerin başarılı çalışması sonucu kurtarıldı.

Reklam
Reklam

Tatbikatta depremde kapanan yolların açılması, kurtarma ve yangın söndürme çalışmaları, yüksek binalardaki vatandaşların çıkartılması, haberleşme ve ulaşımın sağlanması, yaralılara müdahale, enkaza müdahale, ön keşif ve güvenlik, su, kanalizasyon ve elektrik arızalarına müdahale, ilaçlama, enkaz kaldırma işlemleri uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Kaymakam Ercan Erkol, Belediye Başkanı Osman Acar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Selim Şirin, İlçe Emniyet Amiri Hasan Çelik, AFAD yetkilileri, köy ve mahalle muhtarları, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Muhabir: Sinan Kutlar / Canan Tükelay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: