Sultandağı'nda Petrol Ve Doğalgaz Arama Faaliyetleri

Sultandağı ilçesinde Eber ve Akşehir gölleri arasındaki 50 bin hektar alanda başlatılan petrol ve doğal gaz arama çalışmaları kapsamında yürütülen

Sultandağı ilçesinde Eber ve Akşehir gölleri arasındaki 50 bin hektar alanda başlatılan petrol ve doğal gaz arama çalışmaları kapsamında yürütülen sismik araştırmaların sona erdi.

Atlı Makine İnşaat Madencilik Turizm ve Doğal Enerji Kaynakları Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yatırım Koordinatörü Seyit Ali Gürbüzer, yaptığı açıklamada, Petrol Arama Genel Müdürlüğü tarafından verilen AR-ATL-4898 nolu arama ruhsatıyla Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü araştırma ekibinin Sultandağı'nda petrol ve doğal gaz arama çalışmaları çerçevesinde yürüttüğü 2 boyutlu sismik çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Akşehir ve Sultandağı ilçeleri, Yeşilçiftlik, Karapınar, Üçkuyu beldeleri ile Yenikarabağ ve Taşköprü köylerinde yaklaşık olarak 45 gün süren aramalarda 70 çalışan, 11 araç ve 3 vibronun görev yaptığını ifade eden Gürbüzer, şöyle konuştu:

"5 kilometrelik alanda yapılan araştırmalarda yer altı kesitlerine göre potansiyel kaynak modeli ortaya çıkacak. Sismik Araştırma Ekibi'nin hazırlayacağı raporlar çerçevesince önümüzdeki günlerde deneme amaçlı sondaj çalışmaları başlayacak. Araştırmalar sırasında yardımcı olan Sultandağı Kaymakamlığına, Sultandağı İlçe Belediye Başkanına, Yeşilçiftlik, Karapınar, Üçkuyu beldeleri belediye başkanlıklarına ile Taşköprü ve Yenikarabağ köy muhtarlarına teşekkür ediyorum."

Muhabir: Sinan Kutlar / Canan Tükelay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: