Sultandağı'nda Şiddetli Rüzgar

Sultandağı ilçesinde saatteki hızı 60 kilometreye kadar çıkan rüzgar nedeniyle elma ağaçları zarar gördü.

Sultandağı ilçesinde saatteki hızı 60 kilometreye kadar çıkan rüzgar nedeniyle elma ağaçları zarar gördü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, meyve üretimi ve ihracatıyla bilinen Sultandağı ilçesinde önümüzdeki günlerde hasat edilecek olan elma bahçelerinde dün akşam saatlerinde meydana gelen rüzgar nedeniyle Golden ve Starking cinsi elma bahçeleri zarar gördü.

Afyonkarahisar Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ölçümde dün öğle saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden fırtına şeklindeki rüzgarın saatteki hızının 54 kilometre olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Ürünlerini doğal afetlere karşı tarım sigortası yaptıran elma üreticilerinin hasar ihbarları sonrasında Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi eksperlerinin incelemelerde bulunacağı bildirildi.

Muhabir: Sinan Kutlar / Mustafa Güngör

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: